Mainos

Tornadotuhoja korjattiin Mikkelissä

Mikkelin seudulla eilen riehunut pyörremyrsky aiheutti suurta aineellista tuhoa. Se vaurioitti muun muassa 15 omakotitalon kattoja Rantakylän Valkosenmäellä ja kaatoi metsää hehtaareittain Mikkelin eteläpuolella.

Pahiten pyörremyrsky sotki sähkölinjoja Mikkelin ja Otavan välillä, Kurkilammen alueella. Viat saatiin korjattua yön aikana ja sähköjakelu hoidettua tilapäisjärjestelyin. Myrskyn kokonaisvahinkoja ei vielä tänään varmuudella tiedetty. Ihmishenkiä se ei tiettävästi vaatinut.

Purjelentoharrastus vaakalaudalla

Pahimmat aineelliset tuhonsa pyörremyrsky teki Mikkelin lentokentällä tuhotessaan Mikkelin Ilmailuyhdistyksen vajaan viisi vuotta vanhan purjekonehallin ja viisi siellä ollutta purjekonetta todennäköisesti korjauskelvottomiksi. Vahinkojen yhteissumma on alustavasti noin miljoona markkaa.

Vakuutus ei todennäköisesti korvaa kaikkia syntyneitä vahinkoja, sillä metallirunkoisen hallin piti kestää kaikki Suomen myrskyt. Yhdistyksen väki purki jo eilen koneet jatkovaurioiden välttämiseksi. Paikkojen siistimistä jatkettiin vielä tänään.

Pääosa hallin kattopelleistä ja muun muassa siellä olleet pukukopit löytyivät metsästä noin 250 metrin päästä hallista. Kauimmaiset pellit olivat lentäneet noin 400 metrin päähän. Vuonna 1936 toimintansa aloittanut kerho on keskittynyt nimenomaan purjelentoon ja sen koulutukseen. Jäseniä yhdistyksessä on vajaat sata. Talkoopohjalla toimiva kerho, jonka omaisuus oli kiinni kalustossa, kokoontuu seuraavan kerran maanantai-iltana pohtimaan toiminnan jatkamisen edellytyksiä ja keinoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.