Mainos

Tornadot surmanneet lähes 20 Floridassa

Asuinrakennusten tuhojen lisäksi myrsky aiheutti vakavia kolareita maanteillä. Floridan suomalaisalueet eivät olleet myrskyn reitillä.

Rajut ukkosmyrskyt ja niitä seuranneet pyörremyrskyt ovat surmanneet ainakin 19 ihmistä Floridan keskiosissa. Keskellä aamuyötä iskeneet myrskyt tekivät pahinta tuhoa liikuteltavissa taloissa eli trailereissa.

Ilman kellaria ja kunnollista perustusta olevat talot eivät tarjoa turvallista suojaa rajumyrskyiltä.

-Vaarallisinta tornadoissa on se, jos tappajamyrskyt iskevät keskellä yötä, kuten tässä tapauksessa, Kansallisen sääpalvelun meteorologi Dave Sharp painottaa.

Satojen asuinrakennusten lisäksi äkilliset myrskyt tuhosivat The Lady Lake Church of God -kirkon. Lisäksi paikallinen terveyskeskus kärsi vaurioita.

Myrsky aiheutti myös vakavia kolareita alueen maanteillä, tuulet heittelivät jopa perävaunullisia rekkoja tieltä.

-Hävitys on sanoinkuvaamaton, talot ovat täysin tuhoutuneita, ne ovat siirtyneet perustuksiltaan, paikallisen tv-aseman reportteri Dan McCarthy kauhisteli tuhoja päivän valjettua.

Floridan suomalaisalueet eivät olleet myrskyn reitillä.

Myrskyt jatkoivat riehumistaan Floridassa päivän aikana. Kymmenet tuhannet taloudet ovat olleet ilman sähköä tuhoalueella.

Yhdysvaltain eteläiset osavaltiot ovat myös olleet hätää kärsimässä: räntä, jää ja lumi vaikeuttivat liikennettä muun muassa Georgiassa ja Pohjois-Carolinassa. Satoja lentoja osavaltioiden alueella peruutettiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.