Tornadot kylvivät tuhoa USA:ssa

Rajut ukonilmat ja pyörremyrskyt ovat tehneet harvinaisen pahaa jälkeä Yhdysvaltain eteläisissä osavaltioissa tiistain ja eilisen aikana.

Arkansasin, Tennesseen, Alabaman, Mississippin ja Kentuckyn alueilla riehuneet tornadot ovat surmanneet 54 ihmistä ja aiheuttaneet suuria aineellisia tuhoja.

Eniten uhreja myrskyt vaativat Tennesseessä, missä kuolleita on noin 30. Tennesseessä löydettiin äiti kuolleena ulkoa, mutta hänen pikkuvauvansa säilyi hengissä. Osavaltiossa myrsky aiheutti tuhoa myös Memphisin kaupungin lentokentällä, ja monet sen halleista vaurioituivat pahoin.

Esivaalipaikkoja suljettiin varoitusten vuoksi

Rajuilmoissa loukkaantuneita on kaikkiaan toistasataa, ja kymmeniä hautautui pitkäksi aikaa talojen raunioihin. Enimmillään ilman sähköä on ollut satoja tuhansia koteja.

Ukkosmyrskyt ja tornadot eivät ole alueella varsinainen harvinaisuus, mutta tähän aikaan vuodesta ne ovat epätavallisia. Osa tornadoista oli myös erittäin voimakkaita, ja alustavien laskemien mukaan niitä riehui lähes viisikymmentä.

Joitain esivaalien äänestyspaikkoja jouduttiin sulkemaan ennen aikojaan tornadovaroitusten vuoksi. Tuloksiin mahdollisesti vaikuttaneista ongelmista ei kuitenkaan ole kantautunut tietoja.

Presidentti George W. Bush on luvannut hallituksen tarjoavan hätäapua osavaltioille.

(MTV3-CNN-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat