Mainos

Tornadot kylvivät tuhoa USA:ssa

Rajut ukonilmat ja pyörremyrskyt ovat tehneet harvinaisen pahaa jälkeä Yhdysvaltain eteläisissä osavaltioissa tiistain ja keskiviikon aikana.

Arkansasin, Tennesseen, Alabaman, Mississippin ja Kentuckyn alueilla riehuneet tornadot ovat surmanneet 54 ihmistä ja aiheuttaneet suuria aineellisia tuhoja.

Eniten uhreja myrskyt vaativat Tennesseessä, missä kuolleita on noin 30. Tennesseessä löydettiin äiti kuolleena ulkoa, mutta hänen pikkuvauvansa säilyi hengissä. Osavaltiossa myrsky aiheutti tuhoa myös Memphisin kaupungin lentokentällä, ja monet sen halleista vaurioituivat pahoin.

Rajuilmoissa loukkaantuneita on kaikkiaan toistasataa, ja kymmeniä hautautui pitkäksi aikaa talojen raunioihin. Enimmillään ilman sähköä on ollut satoja tuhansia koteja.

Ukkosmyrskyt ja tornadot eivät ole alueella varsinainen harvinaisuus, mutta tähän aikaan vuodesta ne ovat epätavallisia. Osa tornadoista oli myös erittäin voimakkaita, ja alustavien laskemien mukaan niitä riehui lähes viisikymmentä.

Joitain esivaalien äänestyspaikkoja jouduttiin sulkemaan ennen aikojaan tornadovaroitusten vuoksi. Tuloksiin mahdollisesti vaikuttaneista ongelmista ei kuitenkaan ole kantautunut tietoja.

Presidentti George W. Bush lupasi hallituksen tarjoavan hätäapua osavaltioille.

(MTV3-CNN-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.