Törkeästä rattijuopumuksesta epäilty bussikuski pääsi rattiin työkaverinsa avustuksella – toinen kuljettaja myönsi puhaltaneensa alkolukkoon

Lahdessa bussia humalassa ajanut mies pääsi linja-auton rattiin työkaverinsa avustuksella, epäilee poliisi. Työkaverin uskotaan puhaltaneen auton alkolukkoon miehen puolesta.

Paikallisliikenteen linja-autonkuljettaja kärähti ratista syyskuussa, kun linja-auto sammui Lahden keskustaan. Auto ei ollut enää käynnistynyt, sillä sitä varten kuljettajan olisi pitänyt puhaltaa alkolukkoon puhtaat lukemat.

Paikalle kutsuttiin poliisi. Alkometriin kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman. 

Poliisi epäilee molempia rikoksesta

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut. Tutkinnanjohtaja Juho Papponen kertoo, että poliisi epäilee rikoksesta kuljettajan lisäksi tämän työkaveria.

Kuljettajan uskotaan päässeen rattiin humalassa, sillä työkaveri oli puhaltanut alkolukkoon tämän puolesta. 

Papposen mukaan työkaveri on myöntänyt asian, mutta kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Papposen mukaan työkaveri on kertomansa mukaan ollut siinä käsityksessä, että kuljettaja oli selvin päin.

Humalassa ajanutta kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Työkaveria puolestaan epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat