Mainos

Törkeää ihmiskauppaa ja seksuaalisia hyväksikäyttöjä – Suomessakin toiminut "joogamies" Euroopan etsityimpien rikollisten listalla

Romanialainen Gregorian Bivolaru on Euroopan poliisivirasto Europolin etsityimpien rikollisten listalla. Häntä epäillään Suomessakin tapahtuneesta törkeästä ihmiskaupasta sekä seksuaalisista hyväksikäytöistä Ranskassa.

Europolin etsintäkuulutuksen mukaan vuonna 1952 syntynyttä Gregorian Bivolarua epäillään törkeästä ihmiskaupasta sekä seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Lukuisat rikokset tapahtuivat Suomessa ja Ranskassa, ja ajoittuvat useamman vuoden ajalle aina vuodesta 2006 vuoteen 2013 asti.

KRP vaitonainen

Keskusrikospoliisissa pysytään vaitonaisena miehen epäiltyihin rikoksiin liittyvistä yksityiskohdista. 

– Hänet tuomittiin aikanaan Romaniassa samankaltaisista rikoksista, rikoskomisario Ritva Santtila keskusrikospoliisista suostuu avaamaan.

Ylen mukaan Bivolaru sai vuonna 2013 kuuden vuoden vankilatuomion seksistä alaikäisen kanssa, mutta ei ole suorittanut rangaistustaan.

Tapaukset kytkeytyvät romanialaistaustaiseen joogaliikkeeseen, jonka johtohahmona Bivolaru on toiminut. Liikkeellä on ollut sisarkoulu myös Helsingissä.

Joogakoulun asiakkaina olleita nuoria naisia on epäilty käytetyn järjestelmällisesti seksuaalisesti hyväksi Ranskassa. Liikkeen toiminnassa on sanottu olleen kulttimaisia piirteitä.

Sijainti on mysteeri

Mies on asustellut myös Ruotsissa, missä hän käytti nimeä Magnus Aurolsson, keskusrikospoliisista kerrotaan.

Ilta-Sanomien mukaan viimeisimmät havainnot Bivolarusta ovat Romaniasta viime vuoden syyskuulta.

Rikollisen tämänhetkinen olinpaikka on täysi mysteeri.

– Bivolarusta ei ole tullut mitään vihjeitä. Hänen sijaintinsa on tuntematon, rikoskomisario Santtila sanoo.

Keskusrikospoliisi ottaa vastaan Bivolaruun liittyviä tietoja ja havaintoja puhelimitse numeroon 050 440 1800 tai sähköpostitse osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.