Törkeä kioskiryöstö Helsingin Laajasalossa selvisi kansalaisvihjeiden avulla – DNA-näyte rikospaikalta johti teini-ikäisten epäiltyjen aiemman rötöksen jäljille

Kioski ryöstettiin raskain keinoin Laajasalossa – pakenivat paikalta ennen poliisin tuloa 0:22
Poliisi julkaisi aiemmin valvontakameramateriaalia kioskiryöstöstä epäillyistä henkilöistä.

Helsingin poliisi pyysi kesällä yleisöltä apua Laajasalossa toukokuussa tapahtuneen kioskiryöstön selvittämisessä. Poliisi kertoo nyt selvittäneensä rikollisten henkilöllisyyden. Tutkimuksissa paljastui myös muutakin.

Kaksi naamioitunutta ja veitsillä aseistautunutta miestä ryösti toukokuussa Laajasalossa sijaitsevan kioskin. Poliisi julkaisi tuolloin valvontakamerakuvat epäillyistä. Tapausta tutkittiin törkeänä ryöstönä.

Kansalaisten vihjeiden perusteella poliisi pääsi kahden tekohetkellä 16-vuotiaan ja 17-vuotiaan epäillyn jäljille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss poliisin tiedotteessa. 

Poliisi kertoo saaneensa myöhemmin selville, että poikien mukana oli ollut kaksi tyttöä, joista toinen oli käynyt kioskissa vain hetkeä ennen epäiltyä törkeää ryöstöä. Tekohetkellä 17-vuotias tyttö oli pidätettynä tapaukseen liittyen, ja häntä epäillään avunannosta törkeään ryöstöön.

DNA-näytteet johtivat aiemman rikoksen jäljille

Törkeän ryöstön selvittely johti poliisin kuitenkin toisen rikostapauksen jäljille, mihin liittyi samoja tekijöitä.

Poliisi oli rekisteröinyt tietojärjestelmiinsä DNA-näytteitä ja henkilötuntomerkkejä kioskiryöstöstä epäillyistä. Paljastui, että toisen kioskiryöstöstä epäillyn 17-vuotiaan DNA:ta oli Laajasalon kioskin lisäksi löytynyt toiselta rikospaikalta.

Epäilty törkeän varkauden yritys oli tapahtunut vain kaksi päivää ennen kioskiryöstöä, ja asialla olivat olleet samat kioskilla "asioineet" nuorukaiset.

– Selvisi, että 17-vuotiaan pojan lisäksi teosta oli syytä epäillä myös törkeästä ryöstöstä epäiltyä 16-vuotiasta poikaa. Lisäksi tapauksessa oli mukana kolmas poika, jonka henkilöllisyys selvisi poliisille esitutkinnan aikana. Hän oli tekohetkellä iältään 17-vuotias, Forss kertoo.

Yrittivät varastaa huumeita, vastassa veitsimies

Pojat olivat ilmi tulleessa aiemmassa tapauksessa tunkeutuneet asuntoon, jonka täysi-ikäinen asukas oli ollut tekohetkellä paikalla. Pojat tunsivat asukin ennalta.

Poliisin mukaan epäiltyjen pyrkimyksenä oli ollut varastaa asunnosta huumausaineita. Epäilty varkauden yritys oli mennyt kuitenkin mönkään.

– Asunnossa asuva mies oli ottanut puolustautuakseen veitsen käteensä, ja asuntoon tunkeutuneeksi epäillyt kolme poikaa olivat poistuneet paikalta ilman anastettua omaisuutta, Forss kertoo.

Poliisin mukaan törkeästä ryöstöstä epäilty 16-vuotias poika on tällä hetkellä tehostetussa matkustuskiellossa, jolloin hänen liikkeitään pystytään valvomaan sähköisesti.

Nyt jo 18 vuotta täyttänyt toinen epäilty on edelleen vangittuna. Törkeästä varkauden yrityksestä epäilty kolmas poika oli pidätettynä.

Lue myös:

    Uusimmat