Mainos

Torinon katselmus poiki jatkonäyttelyitä suomalaisille

Torinon kansainvälinen Big 2000 -tapahtuma sujui suomalaisten taiteilijoiden osalta toivotulla tavalla. Nuorten taiteilijoiden katselmuksen kansainvälinen komitea kehui Suomen osallistumista laadukkaaksi, ja mm. valokuvaaja Jyrki Parantainen sai tapahtuman ansiosta yksityisnäyttelyn maineikkaaseen torinolaisgalleriaan. Nuoret eurooppalaiset taiteilijat kiinnostivat myös yleisöä. Tapahtumaan tutustui kuukauden aikana 130 000 kävijää.

Suomen osuudesta vastasivat Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja tuottaja Krista Mikkola. Tapahtumassa esittäytyi 16 nuorta suomalaistaiteilijaa. Katselmus päättyi 7. toukokuuta. Suomalaisen tanssin iltaa seurasi Mikkolan mukaan täysi salillinen Torinon oopperassa. Mukana olikin kärkitanssijoitamme Mikko Orpanasta Jyrki Karttuseen ja Ari Tenhulaan. Tenhula esiintyy Roomassa 6.-7. kesäkuuta.

Suomen sarjakuvaseura voi myös olla biennalen antiinsa tyytyväinen. Seura neuvottelee parhaillaan jatkonäyttelyitä Matti Hagelbergille,Katja Tukiaiselle ja Petteri Tikkaselle. Kuvataiteilija Nanna Susi on herättänyt Italiassa huomiota ennen Torinoakin. Hän työskentelee Roomassa, ja neuvotteluissa on lukuisia näyttelyitä saapasmaassa. Suomessa Suden töitä on esillä Tampereen taidemuseossa 4:nteen kesäkuuta saakka. Susi on museon Vuoden nuori taiteilija.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.