Mainos

Torinon käärinliina näytteille

Kolmen miljoonan ihmisen arvioidaan saapuvan katsomaan ns. Torinon käärinliinaa, joka asetettiin tänään näytteille Torinon tuomiokirkossa Italiassa. Liina, jota monet uskovaiset pitävät Jeesuksen käärinliinana, on ollut näytteillä vain neljästi tällä vuosisadalla.

Käärinliina pidetään tuomiokirkossa kahden kuukauden ajan. Sitä säilytetään lasiarkussa, jonka lämpötilaa ja koskeutta säädellään tietokoneella. Käärinliina oli Italian entisen kuningasperheen omaisuutta 1500-luvulta vuoteen 1983, jolloin perhe lahjoitti sen paavi Johannes Paavali II:lle. Liinassa näkyy jälkiä, jotka ovat yhtäpitäviä sen kanssa mitä Raamattu kertoo Jeesuksen kuolemasta. Jäljistä päätellen liinaan on ollut kiedottuna parrakas, pitkätukkainen mies, jonka käsistä ja jaloista samoin kuin kyljestä ja päästä on vuotanut verta. Miestä on myös saatettu ruoskia.

Vuonna 1988 amerikkalaiset, brittiläiset ja sveitsiläiset asiantuntijat ilmoittivat, että käärinliina on peräisin keskiajalta, vuosien 1260 ja 1390 väliseltä ajalta. Heidän tutkimustulostaan ovat uskovaisten ohella epäilleet muutamat asiantuntijat, jotka katsovat käärinliinassa olleiden bakteerien vääristäneen tutkimuksissa käytetyn hiili-14- menetelmän luotettavuutta. Näiden asiantuntijoiden mukaan käärinliinasta ei ehkä poistettu kaikkia mikro-organismeja ennen tutkimuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.