Mainos

"Torakat saattavat levittää sars-virusta"

Torakat saattavat levittää hengenvaarallista sars-virusta, sanoi Hongkongin terveysviraston apulaisjohtaja Leung Pak-yin tänään. Tämä selittäisi Leungin mukaan sen, että lähes 300 ihmistä on saanut tartunnan hongkongilaisessa kerrostalossa muutaman päivän kuluessa. Mitään vahvistusta Leungin teorialle ei toistaiseksi ole.

Useita muita syitä on esitetty aiemmin perusteeksi sarsin nopealle leviämiselle. Yhtenä mahdollisuutena on mainittu, että taudinkantaja olisi joku, jolla ei itsellään ei ole taudin oireita.

-Jos on ihmisiä, joilla on virus mutta jotka eivät oireile, olemme pulassa. Siinä tapauksessa tauti on saattanut levitä ympäri maailmaa, koska se tarttuu helposti, sanoi Maailman terveysjärjestön WHO:n edustaja David Heymann. Toisen WHO:n asiantuntijan, David Bellin, mukaan on mahdollista, vaikkakin erittäin epätavallista, että ihmiset voivat saada viruksen ja pysyä oireettomina.

-Jos sellainen olisi tavallista, se leviäisi yhdyskunnissa kuin influenssa tai jokin sen tapainen - mutta näin ei ole tosiasiallisesti käynyt, Bell huomautti.

Keuhkokuumetta muistuttavan sarsiin (severe acute respiratory syndrome) on tähän mennessä kuollut yli sata ihmistä. Tartunnan on lisäksi saanut noin 2750 ihmistä eri puolilla maailmaa. Hongkongissa tartunnan saaneita on enemmän kuin missään muualla lukuun ottamatta eteläkiinalaista Guangdongin maakuntaa, josta tauti lähti ilmeisesti liikkeelle viime vuoden lopulla.

WHO on kehottanut matkailijoita välttämään matkustamista Hongkongiin ja Guangdongiin. Uutistoimisto Reutersin mukaan ihmisten mieliala Guangdongin suurimmassa kaupungissa Guangzhoussa on kuitenkin lähes huoleton. Guangzhoun pääkadulla näkyy tuskin lainkaan ihmisiä, jotka käyttäisivät hengityssuojaimia. Ihmisten asennoituminen saattaa heijastaa Kiinan virallista kantaa, jonka mukaan tauti saavutti huippunsa jo helmikuussa ja on laantunut sen jälkeen.

-Mitään vaaraa ei ole, miksi siis pitää sellaista, vastasi eräs tarjoilija kysymykseen, miksi hänellä ei ole hengityssuojainta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.