Mainos

Tora Boran antautuminen epävarmaa

Osama bin Ladenia tukevat al-Qaeda-verkoston soturit ja Talebanin vastaiset afganistanilaisjoukot aloittivat aamulla neuvottelut antautumisesta Tora Borassa Afganistanissa.

Taleban-liikettä vastaan taistelevia joukkoja Tora Boran lähellä.


Neuvottelut viimeisten Osama bin Ladenille uskollisten taistelijoiden antautumisesta ovat alkaneet lähellä Tora Boraa.

Uutistoimisto AIP kertoo, että ulkomaiset taistelijat suostuvat antautumaan vain YK:n edustajille. He vaativat myös kotimaidensa edustajien läsnäoloa. Tora Boran al-Qaeda-joukkojen oli määrä luovuttaa asemansa tänään, mutta luovutusta ei ole vielä tapahtunut.

Yhdysvaltain B-52 kone on aloittanut jälleen viimeisten joukkojen tukikohtien pommittamisen.

Bin Laden yhä vuorilla

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu sanoo saaneensa lisävahvistusta Osama bin Ladenin olinpaikasta. TV-kanava ABC kertoi, että Osama bin Laden ja hänen ydinjoukkonsa ovat yhä Afganistanin vuoristoiselle Tora Boran alueella.

Yhdysvaltain pommikone oli pudottanut voimakkaan pommin alueelle, minkä jälkeen alueelta lähti useita hätääntyneitä radio- ja satelliittipuheluja Al-Qaida -järjestön jäsenille. Tiedustelupalvelun mukaan nämä soitot varmistivat, että Osama bin Laden joukkioineen on yhä Tora Boran alueella Afganistanissa.

Vankiloita Afganistaniin

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on ilmoittanut, että osa al-Qaeda-verkoston pidätetyistä jäsenistä jää Afganistaniin tai Intian valtamerellä oleville amerikkalaislaivoille. Osa toimitetaan takaisin kotimaihinsa tai Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiä varten.

Pentagon on alkanut uutistoimisto AP:n mukaan viikonloppuna rakentaa pidätyskeskusta Afganistaniin. Rumsfeldin mukaan liittouman jäsenmaiden vastustus kuolemanrangaistusta kohtaan ei estä amerikkalaisia rankaisemasta terroristeja.

Britit ovat aiemmin ilmoittaneet, että Osama bin Ladenia ei luovuteta amerikkalaisille, jos häntä uhkaa kuolemantuomio. Rumsfeld ei uskonut asian aiheuttavan ongelmia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.