Mainos

Topelius-palkinto Kari Hotakaiselle

Nuortenkirjalle myönnettävän Topelius-palkinnon sai Kari Hotakainen.

Arvostetun ja perinteikkään Topelius-palkinnon on saanut kirjailijaKari Hotakainen teoksellaan "Näytän hyvältä ilman paitaa". Topelius-palkinto annetaan korkeatasoiselle nuortenkirjalle. Palkintoa on jaettu 40-luvulta alkaen.

Lastenkirjallisuuden Arvid Lydecken -palkinto myönnettiin puolestaan Tittamari Marttisen teokselle "Elsan ja Eetun erikoistapaukset". Molemmat palkinnot ovat 10 000 markkaa.

Suomen Nuorisokirjailijat ry. perusteli Hotakaisen teoksen valintaa sillä, että tarinakokoelmassa yhdistyvät kirjailijan taito kuvata asiat tiiviisti, mutta silti tuoda olennainen nautittavasti, hauskasti ja ironisestikin esiin. Yllätyksellisten ja kieleltään aitojen tarinoiden kriittisyys ei kohdistu vain aikuisiin, vaan myös nuoriin ja aikaan, jossa elämme, palkitsijat perustelivat.

Tittamari Marttisen kirjaa kehutiin siitä, että kirjailija kuvaa lapsen todellisuutta iloineen ja arjen tapahtumineen realistisesti ja elävästi. Teksti myös rohkaisee lasta ymmärtämään pelkoja ja huolia. Kirjan kuvakieli on kaunista ja oivaltavaa, mainitsevat palkitsijat. Teoksen on kuvittanut Virpi Talvitie. "Elsan ja Eetun erikoistapaukset" kertoo vauhdikkaiden ja kekseliäiden kaksosten elämästä. Kirja koostuu kuudesta tarinasta, joissa Elsa ja Eetu joutuvat huimiin seikkailuihin. Teos on Marttisen viidestoista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.