TOP 10: Urheilumaailman traagisimmat kuolemantapaukset

Urheilumaailmaa ovat rasittaneet kesän ja syksyn aikana useat murheelliset kuolemantapaukset. Historian saatossa näitä tragedioita on sattunut yllin kyllin ja MTV3.fi laittoi 10 traagisinta järjestykseen.

10) Pavel Karelin 2011

Venäjän lupaavin mäkihyppääjä Pavel Karelin tähtäsi kohti Sotshin olympialaisia, mutta matka katkesi ikävä kyllä kesken hänen kuoltuaan auto-onnettomuudessa alkuviikosta. Liikenne on koitunut usean muunkin urheilijan kuolemaksi, sillä myös muun muassa jääkiekkoilija Dan Snyder, baseballpelaaja Josh Hancock, amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Jerome Brown, yleisurheilija Steve Prefontaine, baseballpelaaja Nick Adenhart sekä koripalloilija Malik Sealy.

9) Ayrton Senna 1994

Formula-ikonin kuolema sykähdytti ja muutti lajia pysyvästi. Senna kuoli törmättyään Imolan radan seinään vuonna 1994. Liian vähälle huomiolle on jäänyt päivää aikaisemmin harjoituksissa menehtynyt Roland Ratzenberger joka niin ikään menehtyi ulosajoon. Atlantin takana koettiin muutama vuosi sitten vastaavanlaisen legendan kuolema, kun NASCAR-legenda Dale Earnhardt kuoli onnettomuudessa. Muita kuuluisia autokisoissa kuolleita ovat muun muassa Gilles Villeneuve, Michele Alboreto, ja tietenkin legendaarinen Henri Toivonen.

8) Sean Taylor 2007

Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Sean Taylorin asuntoon murtauduttiin ja ryöstäjät ampuivat häntä jalkaan. Luodit haavoittivat hänen verisuonia siten, että hän kuoli verenhukkaan seuraavana päivänä. Ampumavälikohtauksissa on kuollut useita huippu-urheilijoita. Amerikkalaisen jalkapallon pelaajat Lorenzen Wright murhattiin vähän sen jälkeen, kun hän oli poistunut ex-vaimonsa luota ja hänet löydettiin 10 päivää myöhemmin metsästä ja Darrent Williams ammuttiin drive-by ammunnassa uuden vuoden päivänä 2007.

7) Antonio Puerta 2007

Sevillan lahjakas 22-vuotias Antonio Puerta pyörtyi kesken ottelun, mutta käveli puoliajalla vielä koppiin. Siellä hän menetti uudestaan tajuntansa ennen kuin hänet kuljetettiin sairaalaan ja hänet todettiin menehtyneen sydänsairauden takia. Puerta ei ole ainoa kesken ottelun kentälle kuollut pelaaja, sillä vuonna 2003 kamerunilainen Marc-Vivien Foe tuupertui kentän pintaan Confederations Cupin välierässä. Hänkin kuoli niin ikään synnynnäiseen sydänvikaan.

6) Fabio Casartelli 1995

Vuoden 1992 olympiavoittaja Fabio Casartelli kuoli vuoden 1995 Tour de Francessa. Casartelli oli laskeutumassa Pyreneiden vuoristoa alas, kun hän kolaroi ja hänen päänsä löi tien vieressä olleeseen betoniporsaaseen josta hän ei enää toipunut vaan hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

5) Roberto Clemente 1972

Roberto Clemente on yksi useista lento-onnettomuuksissa kuolleista urheilijoista, mutta hänen tarinansa tekee siitä traagisen. Clemente oli aikansa parhaita baseballpelaajia ja vuonna 1972 Nicaragua koki kovan maanjäristyksen. Clemente halusi auttaa maata ja järjesti apukuljetuksia maahan, mutta sai tietää avustusten joutuneen vääriin käsiin. Clemente halusi itse lentää paikalle varmistaakseen avun päätymisen oikeaan osoitteeseen. Rankasti ylipainoinen kone kuitenkin putosi mereen. Erilaisissa lentoturmissa henkensä ovat menettäneet myös ralliautoilija Colin McRae, golffari Payne Stewart sekä baseballpelaajat Thurman Munson ja Cory Lidle.

4) Jarno Saarinen 1973

Henri Toivosen lisäksi suomalaisia läheisesti koskettanut kuolema oli ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen kuolemaan johtanut onnettomuus. Monzassa Renzo Pasolini kaatui Saarisen edessä ja Saarinen väisti häntä ja samalla tuli iso joukkokolari. Lopulta Pasolini ja Saarinen olivat kuolleita.

3) Manchester Unitedin jalkapallojoukkue 1958

Manchester Unitedin jalkapallojoukkue oli palaamassa pelimatkalta Belgradista, kun se joutui välitankkaamaan Münchenissä. Vaikeassa säässä kone yritti kolme kertaa nousua, kun kolmas jäi viimeiseksi. Kone syöksyi kiitoradalta suoraan ja osui asuinrakennukseen. Lopulta 23 kuoli ja 21 selviytyi.

Yhdeksän vuotta aiemmin eräs toinen jalkapalloseura oli kokenut saman kohtalon. Tuolloin Italian kenttiä hallinnut Torino AC:ta kuljettanut kone törmäsi Supergan vuoreen ja koko joukkue menehtyi. Myös lähes koko Sambian maajoukkue menehtyi lento-onnettomuudessa vuonna 1993.

2) Jaroslavin jääkiekkojoukkue 2011

Syyskuun alussa Venäjältä kuului jälleen lentoon liittyvä suru-uutinen, kun Jaroslavin jääkiekkojoukkuetta kuljettanut kone törmäsi heti nousun jälkeen ja onnettomuudessa menehtyi koko joukkue.

1) Israelin urheilijat Münchenissä 1972

Kaikessa karmeudessaan, Münchenin kesäolympialaisten verilöyly on traagisinta mitä urheilussa on tapahtunut. Palestiinalaisen järjestön, Mustan syyskuun, terroristit ottivat vangeikseen 11 Israelin olympiajoukkueen jäsentä. Terroristeja ja panttivankeja oltiin siirtämässä terroristien vaatimaan lentokoneeseen, kun erikoisjoukot iskivät lentokentällä. Operaatio päättyi surkeasti, sillä yhtä urheilijaa lukuun ottamatta, kaikki kuolivat.

Lakki päästä kaikkien menehtyneiden puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja