TOP 10: SM-liigan flopit

SM-liigan loppuhuipennus on edessä, mutta kauteen mahtuu myös hieman vähemmän hyviä asioita. Tähänkin kauteen on mahtunut useita floppeja joista nostimme kymmenen esiin.

10. Yleisömäärät

Liigan yleisömäärä jäi tällä kaudella alle 5000 ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Viime kauden pudotuspelien yleisömääriin verrattuna pudotusta on tullut 500 katsojaa, joka osaltaan selittyy luonnollisesti myös helsinkiläisjoukkueiden vaisulla menestyksellä. Se ei kuitenkaan selitä kaikkea, sillä Tapparan pudotuspelien keskiarvo on pudonnut yli 700. Toisaalta muun muassa Ilveksen runkosarjan yleisökeskiarvo nousi ja pudotuspeleissä erityisesti Lappeenrannassa koettiin melkoista huumaa.

9. HIFK

Kovin odotuksin aina kauteen lähtevä HIFK joutui pettymään suuresti tällä(kin) kaudella. Raimo Summanen (kuvassa) sai potkut helmikuussa ja monien mielestä aivan liian myöhään. Sekään ei riittänyt nostamaan HIFK:n kautta plussan puolelle.

8. Talviklassikot

Tampereella pelattiin tällä kaudella myös talviklassikko, mutta ottelut eivät yltäneet aivan nimiensä tasolle. Tampereella jää petti, yleisö tuskin näki kentälle eikä pelin tasokaan häikäissyt. Helsingissä peli oli sentään viihdyttävää, mutta yleisö ei löytänyt enää samalla tavalla paikalle kuin aiemmin. Tuntuu, että konsepti on kärsinyt pienen inflaation.

7. HPK:n valmentajasekoilu

HPK:ssa nähtiin tällä kaudella erikoinen episodi, kun kesällä päävalmentajaksi nimetty Kai Rautio (kuvassa) sai kenkää jo 12 ottelun jälkeen. Kyseessä ei ollut potkut pelillisistä syistä, sillä hämeenlinnalaiset voittivat otteluista viisi. Potkujen syy oli Raution ja pelaajien välisessä luottamuspulassa, joka huipentui siihen, että kapteeni Ville Viitaluoma luopui kapteeninvirasta. Sen jälkeen HPK hyllytti Raution ennen kuin kalossi heilahti.

6. Ilveksen taustasekoilut

Ilveksellä kulki tällä kaudella paremmin kentällä kuin sen ulkopuolella. Ilveksen pitkään jatkuneet taloudelliset vaikeudet näyttivät saavan jo positiivisen käänteen, kun Marko Sjöblom (kuvassa) halusi ostaa seuran osake-enemmistön. Hänen kanssaan oli jo tehty esisopimus, jonka Ilveksen hallitus kuitenkin irtisanoi. Epävarmuus Ilveksen ympärillä jatkuu edelleenkin ja on vaikea kuvitella, että ostajaehdokkaita olisi jonossa toimiston oven takana.

5. KalPa

KalPan kautta voisi kuvata sanalla katastrofaalinen. Useat loukkaantumiset, valmentajan potkut, yleisökato, jumbosija surullisen kauden jälkeen…Onhan noita syitä KalPan flopiksi. Tämä kausi ei ollut kuopiolaisten, mutta Savosta tullaan vielä. Se on varma.

4. Tulospalvelu

Liigan tulospalvelun sekoilu oli varsin huvittava episodi tämän kauden aikana eikä jossain vaiheessa ollut tietoa ketkä pelaavat, paljonko on pelattu tai puhumattakaan siitä paljonko joku peli saattaisi olla. Hiljalleen tulospalvelu saatiin kuitenkin ajantasalle ja hyvä niin, mutta se sai koko liigan naurunalaiseksi.

3. Jokerit

Isolla kohulla kesken kauden KHL:n liigaan siirtymisestä ilmoittanut Jokerit floppasi tällä kaudella pahemman kerran. Suurimman budjetin joukkue putosi jo säälipleijareissa ja sen taival SM-liigassa päättyi fiaskoon.

2. Päähän kohdistuneet taklaukset

Tälläkin kaudella on ikävä kyllä nähty taklauksia jotka ovat kohdistuneet päähän ja yksikin on liikaa. Aina päähän kohdistunut taklaus ei ole tietenkään tahallinen, eivätkä vaaralliset taklaukset poistu kokonaan rangaistuksia koventamalla tai uhkailemalla. Ne vähenevät pelaajien keskinäisellä kunnioituksella ja järjenkäytöllä.

1. Sportin kabinettinousu

SM-liigakauden suurin skandaali ja floppi oli eittämättä Sportin nostaminen SM-liigaan ilman kilpailullisia perusteita. Tietyllä tavalla päätös virtsasi suoraan urheilullisten arvojen kintuille. Vikahan ei ole tietenkään Sportin, vaan järjestelmän.

Lue myös:

    Uusimmat