TOP 10: Miksi nainen ottaa pettäjämiehen takaisin?

Tuntuuko sinusta joskus suorastaan kummeksuttavalta ajatus siitä, että nainen jää sellaiseen suhteeseen, jossa toinen osapuoli on pettänyt? Taustalla voi olla moniakin syitä, miksi nainen ei vain pakkaa laukkujaan ja lähde petollisen miehen luota.

Miksi naiset jäävät suhteeseen, jossa mies on pettänyt heitä? Lue kymmenen naisnäkökulmasta listattua syytä.

10. Hän vihaa epäonnistumista

Monet naiset saattavat jäädä petolliseen suhteeseen, sillä illuusio onnellisesta ja luottamuksen arvoisesta parisuhteesta kariutuu pettämisen myötä: tätä "tappiota" on vaikea niellä, ja siksi nainen kokee, että hänen tehtävänään on saada parisuhde toimimaan uudestaan. Apua voidaan hakea esimeriksi parisuhdeterapiasta. Jos suhde olisi kuin Titanic, nainen olisi soittamassa kannella viulua viimeisilläkin minuuteilla, vaikka laiva uppoaa.

9. Häntä pelottaa

Kun on ollut jonkun kanssa vuosia yhdessä, jakanut yhteisen arjen ja elämän sekä keskittynyt yhteisen tulevaisuuden rakentamiseen, ajatus päästää irti tästä kaikesta voi tuntua ylitsepääsemättömän raskaalta – ja etenkin pelottavalta. "Miten minä selviän ilman häntä?", "Millaista elämäni tulee olemaan ilman häntä?"

Epävarmuus tulevasta on monesta pelottavaa – siksi nainen saattaa jäädä petollisen miehen rinnalle, koska hän ei halua astua pois mukavuusalueeltaan.

8. Nainen on varma, että mies voi muuttua

Vaikka poikaystävä petti häntä, nainen uskoo että mies voi muuttua. Ja kaikkein pahinta on uskotella, että nainen voisi muuttaa miestä. Karu totuus kun on, ettei ketään toista voi muuttaa.

Monien naisten on myös vaikea uskoa ja niellä se, että miten tuo sama ihana mies joka joskus kuiskutti korvaani rakastavansa vain ja ainoastaan minua, onkin nyt kyennyt pettämään? Niinpä nainen saattaa salaa toivoa, että poikaystävä muuttaisi tapansa ja palautuisi "samaksi vanhaksi itsekseen" aivan kuten ennen uskottomuutta.

7. Hänellä on huono itsetunto

Oletko huomannut, että ne naiset jotka eivät rakasta tai arvosta itseään tuntuvat aina ajautuvan suhteeseen petollisen miehen kanssa? Nainen, jolla on huono itsetunto, tuntuu suorastaan vetävän puoleensa potentiaalisia pettäjiä. Hän pyyhkii pois mielestään miehen hairahduksen, keksii tekosyitä miehen puolesta (minä olen niin ruma, minä sanoin hänelle silloin niin ilkeästi, minä ajoin hänet pettämään..) ja ennen kaikkea nainen luulee aivan tosissaan, ettei hän ansaitse parempaa – tai parempaa miestä.

6. Hän on omistushaluinen

Vaikka naista olisi satutettu ja loukattu petoksen nimissä kuinka pahasti tahansa, hän ei suostukaan päästämään miehestä irti. Nimittäin kaikkein eniten naista häiritsee ajatus siitä, että joku muu nainen veisi kokonaan kyseisen miehen häneltä. Tämä ei pakolla kuulosta kovinkaan järkeenkäyvältä, mutta omistushalun vallitessa nainen ei ole valmis antamaan "saalistaan muiden narttujen syötäväksi". Hän haluaa omistaa oman miehensä, eikä hän koe olevansa valmis antamaan miestään muitten naisten kierrätettäväksi – sisäinen villipeto herää hänen sisällään. Jäämällä suhteeseen petollisen miehen kanssa, nainen ikään kuin merkitsee reviiriään ja pitää miehen visusti niiden raamien sisällä. Varokin tulemasta lähemmäs, hän on minun!

5. Heillä on yhteisiä lapsia

Erittäin yleinen syy siihen, että nainen sietää petollista miestä, on lapset. Äitinä nainen haluaa suojella lapsiaan, eikä halua "rikkoa perhettä" heidän vuokseen. Äitinä nainen pistää lapsensa itsensä edelle.

4. Heillä on yhteinen, pitkä historia

Jos takana on pitkä historia täynnä yhteisiä ja voimaannuttavia kokemuksia, etenkin naiset suhtautuvat niihin herkkätunteisemmin ja jopa vaalien. Jos mies kuuluu isoon osaan hänen menneisyyteensä, nainen ei pakolla halua poistua tästä suhteesta, sillä se merkitsisi vaalittujen muistojen romukoppaan heittämistä ja vakaasta parisuhteesta deittailuun siirtymistä. Jos parisuhde on ollut pitkä, voi tuntua ylitsepääsemättömän vaikealta alkaa elää sinkkuelämää.

3. Hän on taloudellisesti riippuvainen miehestä

Kun loukatut tunteet siirretään syrjään, saattaa taustalla piillä taloudelliset syyt. On yhteiset asunnot ja velat, kesämökit, lapset ja lemmikit, muut käytännön asiat. Joskus järki saattaa mennä tunteiden edelle ja nainen jää suhteeseen vain taloudellisista syistä – oli tämä kullanonkija tai ei.

2. Hän on sijoittanut suhteeseen aikaa ja rahaa

Kun on sijoittanut rahaa, aikaa, tunteita ja energiaa suhteeseen, saattaa naisesta tuntua siltä, että tästä suhteesta ei kannata kävellä heti "vain yhden (tai kahden) hairahduksen" takia pois. Ikään kuin olisi joutunut lyömään vetoa ja pistänyt panokseksi kaiken rakkaansa ja hävinnytkin vedonlyönnissä aivan kaiken. Siksi nainen saattaa jäädä suhteeseen, sillä hän ei kestä ajatusta lähteä ikään kuin tyhjin käsin.

1. Hän on syvästi rakastunut

Kun loukatulta ja petetyltä naiselta kysyy, miksi ihmeessä hän jää petolliseen suhteeseen, hän yleensä vastaa:

"Mutta minä rakastan häntä."


Oletko sinä jäänyt suhteeseen, jossa sinua on petetty? Tule AVAn faniksi Facebookissa


Lue myös:

AVA

Lähde: Askmen.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja