Mainos

Töölön pankkiryöstöstä syytetty: Huumevelat saivat tarttumaan leipäveitseen

Elokuussa Nordean pankkikonttorin Helsingin Töölössä ryöstänyt mies sanoi tänään käräjäoikeudessa motiivikseen huumevelat.

Mies ei esitutkinnan aikana kertonut mitään teosta, mutta päätti pääkäsittelyn alussa tunnustaa ryöstön. Mies sai saaliiksi yli 14 000 euroa, joita ei ole saatu takaisin.

31-vuotiaalla miehellä on värikäs rikostausta, mutta vakaviin rikoksiin hän ei ole aiemmin syyllistynyt. Miehen itsensä mukaan kaikkiin hänen tekemiinsä rikokseen liittyvät huumeet tavalla tai toisella.

"Ei rahaa velkoihin"

Mies vakuutteli käräjäoikeudessa, että ennen ryöstöä häntä oli uhkailtu vanhoista huumeveloista. Velat olivat hänen mukaansa niin suuret, ettei hänellä ollut niihin rahaa.

Velkojat uhkasivat miehen mukaan myös hänen perhettään, minkä jälkeen hän päätyi ryöstämään pankin. Mies tunnusti ryöstäneensä tämän vuoden elokuussa Nordean konttorin.

Hän uhkasi pankin henkilökuntaa suurehkolla leipäveitsellä. Miehen mukaan hänellä ei ollut tarkoitus vahingoittaa ketään, mutta ilman uhkauksia hän ei olisi omien sanojensa mukaan saanut rahaa mukaansa.

Mies jäi kiinni alle puoli tuntia ryöstön jälkeen. Hän sanoi, että ennen kiinnijäämistä hän luovutti rahat toiselle henkilölle maksuksi huumeveloistaan.

Käräjäoikeus antaa asiasta tuomion ensi viikon torstaina. Pohdittavana on, oliko miehen teko törkeä vai vain tavallinen ryöstö.

Syyttäjä vaati miehelle yli kahden vuoden tuomiota. Puolustuksen mielestä mies tulisi tuomita alle kahden vuoden ehdonalaiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.