Mainos

Töölön pankkiryöstäjät pakenivat sisäpihojen kautta farmariautoon

Töölöön pankkiryöstäjät olivat poliisin mukaan tarkkailleet pankkia etukäteen ja pakenivat sisäpihojen kautta pakoautolle. Tekijät ovat ilmeisesti ulkomaalaisia.

Pankkiryöstö tapahtui eilen kello 14.45. Mannerheimintien ja Runeberginkadun kulmassa sijaitsevassa Sampo Pankissa. Konttoriin tuli kaksi ilmeisesti ulkomaalaista miestä, joista toisella oli kädessään pistoolimallinen ase. Aseella uhkaamalla miehet saivat pankista pienehkön summan rahaa.

Tapahtuma-aikaan pankissa ei ollut asiakkaita.

Poliisin mukaan tekijät poistuivat pankista Mannerheimintielle ja juoksivat lyhyen matkaa kadulla kääntyen pian Mannerheimintien 58 porttikäytävästä korttelin sisäpihalle. Sisäpihalla miehet olivat ylittäneet pihojen välisiä rakennelmia ja tulleet silminnäkijähavaintojen mukaan Ruusulankatu 7-9 pihasta kadulle.

Kadun ylittämisen jälkeen miehet olivat jatkaneet pakoaan Ruusulankatu 4 porttikäytävästä sisään ja tulleet hetken kuluttua korttelin toiselta puolelta Töölönkatu 31 kohdalta porttikäytävästä kadulle. Kadun vastakkaisella puolella oli kulkusuuntaan nähden väärinpysäköity uudenmallinen harmaa BMW-farmariauto, johon miehet ilmeisesti nousivat.

Heti sen jälkeen BMW oli lähtenyt ajamaan Töölönkatu kohti Meilahtea.

Poliisin yleisöltä saamien havaintojen perusteella on todennäköistä, että miehet ovat ainakin tuntia ennen ryöstöä liikkuneet lähialueella ja tarkkailleet pankkikonttoria.

Molemmat ryöstäjät ovat noin 30-vuotiaita ja pituudeltaan n. 180 cm. Toinen miehistä oli pukeutunut harmaaseen huppariin ja tummiin löysiin housuihin.

Rikoskumppani oli pukeutunut tummaan huppariin ja sinisiin repaleisiin farkkuihin. Molemmilla oli jalassa tummat lenkkikengät tai vastaavat, joissa valkoisia raitoja.

Poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja mahdollisista tekijöistä ennen ja jälkeen pankkiryöstön sekä tapahtumapaikan läheisyydestä liikkeelle lähteneestä BMW-farmariautosta.

Tiedot voi ilmoittaa virka-aikana puhelinnumeroon 040-5535454 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 09-1894002.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.