Mainos

Töölön Matkatoimistolla on yli kymmenen ostajaehdokasta

Konkurssiin menneen matkatoimiston toimitusjohtaja Juha Kumara kertoo, että ostajaehdokkaita ryhdytään käymään läpi jo illalla, ja mahdollisesti jo huomenna on selvillä, kenelle matkatoimisto tai osia siitä myydään.

Konkurssiin menneellä Töölön Matkatoimistolla on tällä hetkellä yli kymmenen ostajaehdokasta, kertoo toimitusjohtaja Juha Kumara. Määräaika tarjouksien jättämiseen päättyy kello 18.

- Halukkaita ostajia on erittäin useita. He ovat kiinnostuneita joko koko kokonaisuudesta tai osista, Kumara sanoi.

Kirjallisia ostotarjouksia oli jätetty jo ennen määräajan päättymistä, ja osan kanssa on jo käyty tarkempia keskusteluja liiketoiminnan sisällöstä. Ostajaehdokkaita ryhdytään määräajan päättymisen jälkeen käymään läpi, ja mahdollisesti jo huomenna on selvillä, kenelle tai keille koko matkatoimisto tai osia siitä myydään.

Kumaran mukaan halukkaissa ostajissa on sekä suomalaisia että kansainvälisiä ehdokkaita. Julkisesti kiinnostuksensa ostoon ovat ilmoittaneet ainakin Kohdematkat Kaleva ja Matka-Vekka.

- Kokonaisuuden ostaja saattaa olla helpommassa tilanteessa kun pala palalta ostaja, Kumara arvioi myyntitilannetta.

Molemmat vaihtoehdot ovat kuitenkin mahdollisia.

Tarjoukset pyritään käymään läpi niin nopeasti kuin mahdollista, ja mahdollisesti jo huomenna kokoontuville suurimmille velkojille voidaan esitellä ostajaehdokkaat tai -ehdokas. Töölön Matkatoimiston suurimmat velkojat ovat Nordea Rahoitus, lentoyhtiöiden kansainvälinen yhteistyöjärjestö IATA ja Eläke-Fennia. Suuria saatavia on myös esimerkiksi laivayhtiöillä. Velkojia on kaikkiaan yli 10 000, kun kaikki toimistolle matkansa maksaneet lasketaan mukaan.

Henkilöstön asema on vielä avoinna

Töölön Matkatoimiston henkilöstön asemaa ei ole Kumaran mukaan juuri tässä vaiheessa myyntineuvotteluja käsitelty. Yrityksen 230 työntekijää on irtisanottu, ja heidän työsuhteensa päättyvät pääosin ensi viikon torstaina.

Yhtiössä on parhaillaan tekeillä erityistilintarkastus, jonka tekijäksi valittiin eilen tilintarkastus- ja konsultointiyhtiö Deloitte. Erityistarkastuksen pitäisi valmistua elo-syyskuuhun mennessä. Aikaa kuluu kuukausia, sillä materiaalia on hyllymetritolkuittain, Juha Kumara kertoo. Tarkastuksessa käydään läpi yhtiön tilejä alkaen vuodesta 1990.

Töölön Matkatoimisto hakeutui konkurssiin viime viikolla yhtiön sisäisessä tarkastuksessa paljastuneiden mittavien väärinkäytösten takia. Helsingin poliisi on tähän mennessä epäillyt yhtiön entistä talousjohtajaa varojen kavalluksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.