Mainos

Tony Halmeelle useita syytteitä

Kansanedustaja Tony Halme saa syytteen useista eri rikoksista, jotka liittyvät kesäiseen ampumavälikohtaukseen. Halme itse kiistää muut syytteet paitsi ampuma-aserikoksen.

Valtionsyyttäjä on nostanut kansanedustaja Tony Halmetta vastaan useita syytteitä.

Tony Halme saa syytteet ampuma-aserikoksesta, vaaran aiheuttamisesta, salakuljetuksesta, laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä, huumausaineen käyttörikoksesta sekä rattijuopumuksesta.

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston mukaan syyteharkinnassa on ilmennyt todennäköisiä syitä epäillä Halmeen pitäneen hallussaan luvatonta sotilaspistoolia ja patruunoita sekä aiheuttaneen aseella vaimolleen vakavan terveyden tai hengenvaaran. Niinikään Halmeen epäillään salakuljettaneen ja käyttäneen luvattomia lääkevalmisteita sekä käyttäneen amfetamiinia.

Juttua puidaan aikanaan esille Helsingin käräjäoikeudessa.

Halme kiistää useimmat syytteet

Halme arvioi, etteivät hänen saamansa syytteet vaikuta hänen kansanedustajantyöhönsä juuri mitenkään. Hän kertoi kiistävänsä kaikki saamansa syytteet paitsi ampuma-aserikoksen.

Halmeen sairasloma jatkuu vuoden loppuun asti, mutta hän aikoo osallistua eduskunnan työskentelyyn sen aikana, kuten tähänkin asti.

Lääkesalakuljetussyytettä koskevat lääkkeet olivat Halmeen mukaan tapahtumahetkellä sallittuja. Halme myöntää, että hänen virtsanäytteessään oli amfetamiinia, mutta epäilee, että joku laittanut sitä salaa hänen juomaansa.

Värikäs ura

Showpainijana ja ammattinyrkkeilijänä kunnostautunut Tony Halme nousi kevään vaaleissa perussuomalaisten listalta eduskuntaan yli 16 000 helsinkiläisen äänen voimalla. Äänivyöryn pääteltiin tulleen paljolti politiikkaan turhautuneilta lähiöiden ihmisiltä ja nuorilta.

Heti edustajakautensa alkajaisiksi Halme herätti pahennusta sanomalla Yleisradion haastattelussa Setan entistä puheenjohtajaa presidentti Tarja Halosta lesboksi. Myöhemmin hän joutui korjailemaan heittoaan ja pyysi presidentiltä anteeksi sananvalintojaan.

Eduskunnassa Halme on ajanut etenkin sotaveteraanien asiaa mm. vaatimalla heille edelleen ilmaisia hautapaikkoja. Raumanmeren juhannusfestivaaleilla nyrkkeilyottelusta saamansa 10 000 euron palkkion hän lahjoitti sotaveteraaneille.

Halme vaati eduskunnassa neitsytpuheessaan muun muassa 500 uuden poliisinviran perustamista, pedofiilien ja raiskaajien tuomioiden koventamista sekä huippu-urheiluun käytettävien rahojen ohjaamista lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen.

Samalla Halme ihmetteli aikeita lisätä kehitysapua. Hänen mukaansa rahat menisivät ihmisille, jotka eivät koskaan ole tehneet muuta kuin pyytäneet rahaa.

Kesäkuun alussa Halme ilmoitti harkitsevansa presidenttiehdokkuutta. STT:n kesällä ennen ampumatapausta teettämässä presidentinvaaligallupissa hän sai seitsemän prosentin kannatuksen.

Halme on kirjoissaan käsitellyt värikkääseen sävyyn niin eri etnisiä ryhmiä kuin poliitikkoja ja virkamiehiäkin. Oikeusministeriö tutki keväällä, syyllistyikö Halme tuoreimmassa Tuomiopäivä-kirjassaan kiihotukseen kansanryhmää vastaan. Poliisitutkintaan asti Halme ei kuitenkaan kirjoineen joutunut.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.