Mainos

Tony Halmeelle ehdollista vankeutta

Kansanedustaja Tony Halme tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Halme aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kansanedustaja Tony Halmeen neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja liki 4500 euron oheissakkoon.

Halmetta syytettiin pari viikkoa sitten pidetyssä oikeudenkäynnissä ampuma-aserikoksesta, vaaran aiheuttamisesta, salakuljetuksesta, laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Syytenipusta vain rattijuopumussyyte meni oikeudessa nurin.

Halme aikoo valittaa saamastaan tuomiosta hovioikeuteen. Hän pitää rangaistusta kohtuuttomana, vaikka on tyytyväinen siitä, että syyte rattijuoppoudesta hylättiin.

Halme on aiemmin sanonut, että jos tuomio on ehdollinen, hän ei pyydä eroa eduskunnasta.

Erottaminen teoriassa mahdollista

Kansanedustaja Halme sai vankeusrangaistuksen tahallisista rikoksista, joten teoriassa hänen erottamisensa eduskunnasta olisi mahdollista. Halme itse on aiemmin sanonut, että hän ei pyydä eroa, jos tuomio on ehdollinen.

Kansanedustajan erottaminen on monimutkainen prosessi, johon on ryhdytty harvoin. Jonkun edustajan täytyy panna asia ensin vireille. Perustuslakivaliokunta käsittelee asiaa ja ratkaisun tekee eduskunnan täysistunto. Erottamisen taakse vaaditaan tuolloin vähintään kaksi kolmasosaa edustajista.

Harvinainen eroprosessi nähtiin vuonna 1993, kun Kauko Juhantalo (kesk.) erotettiin hänen saatuaan ehdollisen vankeusrangaistuksen valtakunnanoikeudessa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 29.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.