Mainos

Tony Blairistä EU:n presidentti?

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy kaavailee Britannian pääministeristä unionin ensimmäistä täysiaikaista presidenttiä. Tony Blair kiistää haluavansa uutta korkea-arvoista poliittista virkaa.

The Financial Times -sanomalehti kertoo, että Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on pyytänyt Euroopan johtajia kannattamaan suunnitelmaa, jolla Tony Blairistä leivottaisiin EU:n presidentti. Lehden mukaan saksalaiset diplomaatit kertovat Sarkozyn laittaneen suunnitelmansa eteenpäin myös Saksan liittokansleri Angela Merkelille. Lisäksi Sarkozyn kerrotaan puhuneen ajatuksistaan ympäri Eurooppaa, muun muassa Madridissa.

Downing Street on kuitenkin ilmoittanut, että Blairillä ei ole aikomusta ottaa vastaan toista korkeaa poliittista virkaa pääministerin virkansa jälkeen. Blairin avustajat myöntävät, että Sarkozy sekä muut Euroopan johtajat ovat kyllä ehdottaneet ajatusta presidenttiydestä.

Tony Blair jättää pääministerin virkansa kesäkuun 27. päivä.

EU:ssa on suunnitteltu täysiaikaisen presidentin viran perustamista tämän hetkisen vaihtuvan presidenttiyden tilalle. Nyt tehtävä vaihtelee 27 jäsenmaan kesken. EU pohtinee asiaa ensi viikolla alkavassa huippukokouksessa.

Tapaaminen tulee olemaan 54-vuotiaalle Tony Blairille viimeinen Britannian pääministerinä.

(MTV3-FT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.