Mainos

Tony Blair valmis jatkamaan taxfree-myyntiä

Keskustelu verottoman myynnin kohtalosta Euroopan unionissa jatkuu. Britannian pääministeri Tony Blair luonnehti tänään suunnitelmia verottoman myynnin lopettamisesta haitallisiksi.

Blair sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan Saint Malossa, että Britannia ja Ranska ovat valmiit yrittämään verottoman myynnin lopettamista koskevan päätöksen purkamista. Blair tapasi Ranskan presidentin Jacques Chiracin Saint Malossa.

EU:n tarkoituksena on lopettaa taxfree-myynti eli veroton myynti 1. heinäkuuta. Päätös tehtiin seitsemän vuotta sitten. Viime aikoina on kuitenkin ilmennyt epävarmuutta siitä, toteutetaanko päätös. Aiemmin viikolla monet maat - Saksa, Ranska ja Britannia kärjessä - ilmoittivat EU-maiden valtiovarainministerien kokouksessa, että ne haluavat pidentää verotonta myyntiä viidellä vuodella.

Koska Ahvenanmaa ja Viro eivät kuulu EU:n veroalueeseen, ei verottoman myynnin lopettamisen uskota vaikuttavan Suomeen yhtä tuntuvasti kuin moneen muuhun maahan.

Suomen hallitus on tähän mennessä pitäytynyt tiukasti verottoman myynnin lopettamispäätöksessä, joka tehtiin jo kauan ennen Suomen liittymistä EU:hun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.