Mainos

Tonttipula hillitsee rakentamista

Asuntojen hintojen nousu ei ole ylikuumentanut asuntotuotantoa. Kasvukeskusten tonttipula hillitsee sekä rivi- että kerrostaloasuntojen rakentamista.

rakennustyomaa


Vaikka asuntojen kysyntä onkin vilkasta, uusia asuntoja ei rakenneta läheskään yhtä paljon kuin kuumina vuosina ennen 90-luvun lamaa. Ennusteiden mukaan maltillinen linja näyttää jatkuvan myös tänä ja ensi vuonna. YIT-Yhtymän toimitusjohtaja Reino Hanhinen arvoi, että tahti ei riitä kattamaan kysyntää, mikä puolestaan pitää hinnat edelleen korkealla. Samalla hän arvostelee myös aikeita, joilla asuntojen hintojen nousuun yritetään puuttua.

Asuntojen hintojen kuumenemista viilentää tilasto, jossa on verrattu asuntojen hintoja ihmisten keskimääräisiin tuloihin. Suhtellisesti edullisimmat asunnot ostettiin lamavuosina. Vaikka nousu noista pohjalukemista on alkanut, vielä ei hätyytellä lamaa edeltäneen nousukauden huippua, jolloin asuntomarkkinoilla hääri asunnon tarvitsijoiden lisäksi innokas joukko sijoittajia.

YIT:n toimitusjohtaja Reino Hanhinen vakuuttaa, että tarvikkeet ja pääosin myös työvoima uusien asuntojen rakentamiseen riittävät, pulaa on maasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.