Mainos

Tonttikiista Venäjällä edelleen auki

Ulkoministeri Alexander Stubb peräsi tänään Pietarin ja Karjalan alueen johtajilta kommentteja ulkomaalaisten tonttiostokieltoon Venäjän raja-alueilta.

Suomen huolet Karjalan tonttikaupoista saivat Karjalan alueen johtajilta viileähkön vastaanoton.

Suomi lähetti Venäjälle Nootin tonttikaupoista lähes kuukausi sitten mutta vastausta ei ole vielä kuulunut.

Viipurin ja Leningradin alueen päättäjien mukaan asialla ei ole suurta taloudellista merkitystä, mutta asiasta neuvotellaan vielä.

- Ymmärrän, että tämä on vaikea ja tunteikas kysymys, joka koskee ennen kaikkea niitä suomalaisia joilla on juuret täällä. Uskon kuitenkin että asia ratkeaa jotenkin, sillä konsultaatiot ovat käynnissä, Leningradin alueen kansainvälisen komitean puheenjohtaja Vladimir Koleshnikov arvioi.

Rajaseudun tonttiostokieltoon ei ole siis lähiaikoina luvassa parannusta.

Tonttiasioiden keskeltä jouduttiin kuitenkin yllättävään, piinalliseen tilanteeseen, kun Interfaxin toimittaja kysyi miksi Suomi sallii Kavkaz Center -nettisivuston edelleen toimia, vaikka terroristit käyttävät sitä viestinnässään.

Tshetsheenijohtaja Dokka Umarov otti eilisiltana vastuun Domodedovon lentokentän terrori-iskusta ja ilmoitti asiasta videoviestissään suomalaisen Kavkaz Centerin kautta.

- Suomessa ei ole ollut tapana lain mukaan tai muuten sulkea servereitä. Sen sanottuani tuomitsen Moskovan lentoasemalle kohdistuneen terrori-iskun. Pidin sitä järkyttävänä ja traagisena ja otan osaa kaikkien niiden suruun, joiden ystävät ja perheenjäsenet menehtyivät siellä, Stubb totesi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.