Mainos

Tommy Suharto ei valita vankeustuomiostaan

Indonesian entisen diktaattorin Suharton poika Tommy Suharto, eli Hutomo Mandala Putra, ei aio valittaa viime perjantaina saamastaan 15 vuoden vankeustuomiosta.

Suharton mielestä oikeusprosessi on osoittanut, ettei hän saisi jatkossakaan puolueetonta oikeudenkäyntiä. -Yleistä mielipidettä on muokattu vihaamaan minua. Raskain sydämin olen päättänyt antaa valitusajan mennä umpeen, Suharto sanoi lehdistötilaisuudessa jakartalaisvankilassa. Valitusaika päättyy huomenna.

Suharton mukaan tietyt henkilöt ja ryhmittymät haluavat tuhota hänet ja hänen perheensä poliittisten syiden takia. Hän kiisti edelleen tehneensä mitään lainvastaista, ja sanoi etsivänsä muita keinoja saada itselleen oikeutta, ottaen huomioon maan poliittisen tilanteen. Suharto ei kertonut tarkemmin, mitä nämä keinot olisivat.

Tommy Suharto tuomittiin 15 vuodeksi vankeuteen korkeimman oikeuden tuomarin murhan suunnittelusta. Suharto oli antanut kahdelle miehelle käskyn ampua tuomari, joka oli tuominnut hänet vankeuteen talousrikoksista.

Suharto sai tuomiot myös oikeuden pakoilusta ja laittomien aseiden hallussapidosta. Tuomarin tappajat on jo aiemmin tuomittu elinkautiseen vankeuteen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.