Tom Hanks suututti mormonikirkon

Näyttelijä Tom Hanks sai jenkkimormonit raivon valtaan kommentoimalla kirkon kantaa mies- ja naisparien suhteiden rekisteröimiseen.

Hanks ilmoitti viikko sitten pitävänsä mormonikirkon edustajia "epäamerikkalaisina". Moinen leima tuli näyttelijän mukaan kirkon jäsenten otsaan, koska he ajoivat näkyvästä loppuvuodesta Kalifornian osavaltiossa voimaan astunutta perustuslain muutosta. Uudistuksen mukaan lainvoimainen avioliitto "voi olla ainoastaan miehen ja naisen välillä".

– Mormonit tukivat lainuudistusta hyvin näkyvästi ja syytivät kampanjointiinsa hillittömästi rahaa, Tom Hanks suomi Fox-kanavalle antamassaan haastattelussa.

– Syrjintä kaikissa muodoissaan olisi saatava loppumaan, eikä se tapahdu noin. Minusta mormonikirkon toiminta on tässä asiassa ollut hyvin epäisänmaallista. En varmasti ole yksin mielipiteideni kanssa, hän tylytti tuolloin.

Hanks on kuitenkin ehtinyt jo viilentää tunteitaan, sillä mies pyysi julkisesti anteeksi kirkolta.

– Kenenkään ei pitäisi tuomita toista osapuolta epäisänmaalliseksi sen vuoksi, että sattuu olemaan vihainen tai pahalla päällä. Minä olin, ja pyydän vilpittömästi anteeksi, rauhoittunut näyttelijä välitti terveisensä People-lehden kautta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat