Tom Hanks luotettavin jenkkijulkimo

Oscar-palkittu näyttelijä Tom Hanks on luotettavin amerikkalaisista julkisuuden henkilöistä. Hanksin luotettavuus selviää bisneslehti Forbesin tekemästä tutkimuksesta.

Hanksin jälkeen sijoittuivat Suomessa suhteellisen tuntematon tv-kasvo Rachael Ray, muun muassa Paluu tulevaisuuteen -elokuvien tähti Michael J. Fox, tv-superjulkkis Oprah Winfrey ja Tähtien sota -leffoissa Darth Vaderille äänensä antanut näyttelijä James Earl Jones. Myös näyttelijät Denzel Washington ja Reese Witherspoon sijoittuivat top kymppiin.

Satoshi Kanazawa, London School of Economicsissa vaikuttava psykologi, arvioi Forbesissa kyselyn tulosta. Kanazawan mukaan moderni ihminen ei kykene vielä hahmottamaan massamedian konseptia, ja sen takia ihmiset eivät kykene täysin erottamaan esimerkiksi näyttelijöitä näiden esittämistä roolihahmoista. Tämän takia esimerkiksi juuri näyttelijät tuntuvat ihmisistä tutuilta ja turvallisilta.

50-vuotias Tom Hanks on näytellyt uransa aikana lukuisia luotettavia roolihahmoja, muun muassa elokuvissa Forrest Gump ja Apollo 13.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat