Tokion olympialaiset huipentavat Mira Potkosen menestysuran – uusi vaihde löytyi mukavuusalueen ulkopuolelta: "Se on ollut ihan ehdottoman tärkeää"

2:07
MTV Urheilu tapasi Mira Potkosen, joka kertoi korona-arjen haasteista ja ulkomailta haettujen vaikutteiden merkityksestä.

Nyrkkeilijä Mira Potkonen tähyää jo ensi kesään siirrettyihin Tokion olympialaisiin kultamitali mielessä. Arvokisat huipentavat 39-vuotiaan nokialaisen menestyksekkään uran. 

Aika ja tavoitteet ovat varmistuneet, joten arjen armottoman kova työnteko jatkuu. Vaativan valmentajan Maarit Teurosen valvoman silmän alla Potkonen on tottunut antamaan itsestään kaiken - päivittäin. Potkonen myöntää silti korona-ajan asettaneen myös haasteita. 

– Nämä ovat olleet outoja aikoja. Tunteet ja mieli ovat vaihdelleet, kaikenlaisia ajatuksia on ollut, kun ei ole päässyt toteuttamaan lajia normaalisti, Potkonen kertoo MTV Urheilulle.

– Arkirutiinit ovat sujuneet hyvin. Olen päässyt harjoittelemaan pari kertaa päivässä normaalisti, mutta sieltä on puuttunut se jokin, joten oma mieli on vähän heitellyt laidasta laitaan.

Jo yhteistyönsä alkutaipaleella määrätietoinen kaksikko päätti lähteä hakemaan rohkeasti oppia ja haasteita ulkomailta sekä luomaan kontakteja.

Poistuminen mukavuusalueelta onkin kantanut hedelmää. Laadukkaat harjoitusvastustajat ja kovat taistot kansainvälisissä turnauksissa ovat luoneen vankan pohjan Potkosen menestykselle.

– Sanoin Miralle, kun aloimme laajentaa tavoitteita SM-kisoista pidemmälle, että nyt on lähdettävä sitten eteenpäin. Itselläni ei ollut aluksi kansainvälisiä suhteita, mutta kun pääsin pikkuhiljaa niihin piireihin valmentajana, olen pystynyt luomaan suhteita myös itse, Teuronen sanoo.

Ulkomailta kertynyt oppi on ollut äärimmäisen tärkeässä roolissa Potkosen urakehityksessä.

– Se on ollut ihan ehdottoman tärkeää. Ei täällä pysty tekemään sellaisia (harjoituksia). Kaikki maailmalta tulevat ärsykkeet, ulkomaalaiset vastustajat ja kaverit ovat erittäin tärkeitä, Potkonen sanoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja