Mainos

”Toivomme vilpittömästi, että ystävällismielinen Suomen kansa käyttää maalaisjärkeä”

Venäjä paheksuu voimakkaasti Baltiassa järjestettäviä sotaharjoituksia.

Venäjä ilmoittaa olevansa pakotettu reagoimaan Baltian ja Puolan alueella tapahtuviin sotaharjoituksiin. Harjoitusten on määrä kestää kolme kuukautta, ja niihin osallistuu myös tankkeja sekä sotajoukkoja Yhdysvalloista.

Sen sijaan mahdollisen EU-armeijan toteutumiseen Venäjällä suhtaudutaan epäileväisesti.

Venäjä ja länsi ovat olleet eri mieltä siitä, kuka reagoi ja kenen uhkaan. Tällä kertaa Venäjä syyttää länttä aggressiosta.

-Sotilaallisen toiminnan lisääminen rajojemme läheisyydessä ei helpota luottamuksen rakentamista. Olemme tietysti pakotettuja vastareaktioon, toteaa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Reaktio on lähes toistoa viime kesästä, jolloin Naton sotaharjoitukset Baltiassa saivat Venäjän ärähtämään.  Maa on luvannut reagoida tarvittaessa myös, jos puheet EU:n oman armeijan perustamisesta toteutuvat.

Suurempi uhka on tosin Nato, ja sotilasliiton laajentuminen - siihenkin aiotaan tarvittaessa reagoida.

-Sen tähden toivomme vilpittömästi, että ystävällismielinen Suomen kansa käyttää maalaisjärkeä ja pyrkii säilyttämään vuosisataisen ystävällisen suhteemme, eikä mahdollista sitä, että rauhan ja ystävyytemme raja muuttuisi yhteenottojen rajaksi, kommentoi Venäjän puolustuskomitean jäsen Vjatseslav Tetjokin.

Sen sijaan oman armeijansa kasvattamisen Venäjä sanoo olevan osa normaalia armeijan uudistustyötä.

Vaikka kansainvälinen sanaharkka kiihtyy, niin Moskovan kaduilla tavalliset ihmiset suhtautuvat asioihin vielä hyvin rauhallisesti. Moni ei edes tiedä, mitkä maat kuuluvat Naton niin sanottuun vihollisblokkiin.

-Rehellisesti sanottuna en tiennyt, ettei Suomi edes kuulu Natoon. Ajattelin, että koko Eurooppa jo kuuluu siihen, naurahtaa Pavel Smirnoff.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.