Mainos

Toivo eloonjääneistä hiipuu Pakistanissa

Pieni tyttö löytyi tänään hengissä kotinsa raunioista. Kashmirin pääkaupungissa Muzaffarabadissa ihmiset viettivät kuudennen peräkkäisen yön taivasalla.

Puolitoistavuotias tyttö löytyi hengissä tuhoutuneen kotinsa raunioista kuusi päivää maanjäristyksen jälkeen Pakistanin puoleisessa Kashmirissa, kertoo paikallinen televisioasema. Lapsen äiti ja kaksi veljeä sen sijaan olivat menehtyneet.

Balana-tytölle annettiin heti happea, ja muutaman tunnin kuluttua myös nestemäistä ravintoa.

Muuten toivo eloonjääneiden löytymisestä alkaa hiipua Pakistanin maajäristysalueella. Varhain aamulla alueella toimivat viranomaiset ilmoittivat luopuvansa yrityksistä löytää enää ketään hengissä raunioista ja keskittävänsä voimavaransa eloonjääneiden auttamiseen. Sittemmin Pakistanin armeijan päätiedottaja kielsi tiedon ja vaati etsintöjen jatkamista.

Kansainväliset pelastusmiehistöt ovat alkaneet tehdä lähtöä Kashmirista. Brittiläisen pelastusryhmän jäsen sanoi, että ryhmä on pakkaamassa ja valmistautumassa lähtemään Pakistanin puoleisen Kashmirin pääkaupungista Muzaffarabadista.

Apuoperaatio sen sijaan on täydessä vauhdissa Pakistanin pohjoisosassa. Armeijan edustajan Shaukat Sultanin mukaan operaatiossa keskitytään nyt tarvikkeiden saamiseen perille syrjäisille alueille.

Muzaffarabadissa ihmiset viettivät kuudennen peräkkäisen yön taivasalla samalla, kun aluetta vavisutti jälleen jälkijäristys. Järistyksen voimakkuus oli 5,3 Richterin asteikolla.

Tuhoalueella vierailleen YK:n hätäavun koordinoijan Jan Egelandin mukaan tilanne Pohjois-Pakistanissa on painajaismainen.

- Tämä on pahin painajaisemme - suuri maanjäristys Himalajan vuoristossa juuri ennen talven tuloa, Egeland sanoi BBC:lle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.