Mainos

Toistuvia abortteja tehdään yhä nuoremmille

Raskaudenkeskeytysten määrä on pysynyt melko vakaana, vaikka mediassa on käyty paljon keskustelua e-pillereiden ja veritulppakuolemien yhteydestä.

Veritulppakuolemien uutisoinnin pelättiin johtavan ehkäisypillereiden käytön lopettamiseen ilman uuden ehkäisymenetelmän aloittamista, mutta näin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan vuonna 2013 tehtiin 10 120 raskaudenkeskeytystä, mikä on lähes saman verran kuin edellisvuonna.

Vaikka raskaudenkeskeytysten kokonaismäärä on laskussa, on toistuvien keskeytysten määrä kasvussa. Toistuvia keskeytyksiä tehdään myös yhä nuoremmille. Viime vuonna useampi kuin joka kolmas keskeytys tehtiin naisille, joille on tehty keskeytys jo aiemmin. Alle 20-vuotiaista keskeytys oli tehty aiemmin 12 prosentille.

Alle 20-vuotiaiden raskaudenkeskeytysten määrä on laskenut merkittävästi koko 2000-luvun ajan. Myös viime vuonna keskeytykset laskivat eniten juuri tässä ikäryhmässä. Laskuun on vaikuttanut erityisesti se, että 1990-luvulla nuorison aborttien kääntyessä nousuun poistettiin muun muassa jälkiehkäisyn reseptipakko yli 15-vuotiailta ja otettiin seksuaalikasvatus pakolliseksi osaksi koulujen opetussuunnitelmaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.