Mainos

Toistasataa patoa sortumisvaarassa Yhdysvalloissa

New Orleansin suurtuhot hirmumyrsky Katriinan jäljiltä johtuivat suureksi osaksi patojen pettämisestä. Patojen korjauskustannukset nousevat satoihin miljooniin euroihin.

Yhdysvalloissa on lähes 150 patoa, joiden tila ei kestä suurtulvaa. Armeijan insinöörijoukkojen tekemän selvityksen mukaan patojen huono kunto johtuu pääosin heikosta huollosta ja ylläpidosta.

Patojen tilaa ryhdyttiin tutkimaan New Orleansin vuonna 2005 tuhonneen hirmumyrsky Katrinan jälkeen. Kaupungin jättivahingot johtuivat suurelta osin patojen pettämisestä. Asiantuntijat olivat tosin varoitelleet, että padot eivät kestä hirmumyrskyä.

Insinöörijoukot tutkivat noin kaksituhatta patoa. Julkisuuteen ei ole vielä kerrottu, missä heikkokuntoiset padot sijaitsevat. Jos niitä ei pikapuoliin korjata, Yhdysvaltain suurtuhojen seurauksia hallinnoiva virasto FEMA voi julistaa, etteivät ne ole enää kelvollisia tulvien hallintaan. Tämän jälkeen kaikkien mahdollisella tuhoalueella asuvien pitäisi lunastaa kallis tulvavakuutus.

Korjaukset maksavat miljoonia. Connecticutin osavaltiossa Hartfordissa on korjattu yhtä patoa turvavaatimuksia vastaavaksi, ja lasku oli lähes viisi miljoonaa euroa. Tulvavakuutus alueen asukkaille olisi maksanut lähes kaksi miljoonaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.