Mainos

Toistakymmentä palomiestä hengenvaarassa huonekalutehtaan palossa Kaarinassa

Viime viikon torstaina tapahtuneessa huonekalutehdas Kaanin palossa Kaarinassa oli palomiehillä kuumat oltavat. 4000 neliön kokoisen tehdastilan sammuttaminen oli haasteellista ja tulta torjuttiin myös tehtaan katolla noin 20 miehen voimin. Palon etenemistä seurattiin tarkasti myös alhaalla.

- Ei siellä katolla näyttänyt mitenkään pahalta, teimme palolinjoja ja sahasimme noin neliön suuruisia aukkoja kattoon, kertoo sammutustöissä katolla ollut palomies.

Aukoista tuprusi paksua mustaa savua ja sammutustyöt etenivät normaalisti. Tehdashallissa palo kuitenkin roihusi täyden palamisen vaiheessa ja tilanne katolla muuttui äkisti.

Kaoottisuutta katolla

Palomiehet kertovat, että osa miehistä tunsi katon notkahtavan, jonka jälkeen alkoi huuto.

- Kuulin huutoa ja luulin, että joku on pudonnut katosta läpi, mutta ei se sitten ihan sitä ollutkaan. Yhtäkkiä ympärillä paloi, palo tuli katosta läpi, kertoo palomies.

Sammutuskalustoa jätettiin katolle, kun miehillä tuli kiire alas. Toistakymmentä miestä poistui katolta kahden tikasauton ja tikkaiden avulla.

- Mitään ei nähnyt, on suorastaan ihme, että kaikki pääsivät pois katolta, kompuroimatta aukkoihin tai sammutusvälineisiin, kuvailee toinen palomies tilannetta.

Sammutustilanteissa palomiehet noudattavat aina esimiestensä käskyjä, mutta katolta poistumiskäskyä ei annettu.

- Kyllä siellä toimittiin ilman käskyä, ei tullut mitään poistumiskäskyä, oma-aloitteisesti sieltä oli lähdettävä, kertaa palomies tapahtumaa.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan tietoa täyden palamisen vaiheesta oli johtajilla. Katto romahti nopeasti miesten poistuttua katolta.

- On suoranainen ihme, että kaikki selvisivät katolta, kertoo alhaalla ollut palomies.

Isoista paloista vähän kokemusta

Paikalla olleiden palomiesten mukaan riski liki 20 palomiehen menehtymiseen tai loukkaantumiseen oli todella iso. He kuitenkin myöntävät, että isoista paloista on hyvin vähän kokemusta, joka voi vaikeuttaa johtotehtävissä olevien työtä.

- Voi olla ettei päätöksiä uskalleta tehdä niin nopeasti kuin pitäisi tai sitten pelätään toisten varpaille astumista, aprikoivat miehet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.