Mainos

Toisinajattelijalle yhdeksän vuoden tuomio Kiinassa

Kiinalainen toisinajattelija ja entinen opiskelijajohtaja Li Hai on tuomittu yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen valtiosalaisuuksien urkkimisesta. Lin sukulaiset kertoivat tänään, että tuomio oli julistettu suljetussa oikeudenkäynnissä Pekingissä. Litä syytettiin alun perin valtiosalaisuuksien paljastamisesta, mutta syyte muutettiin sittemmin valtiosalaisuuksien urkkimiseksi.

Sukulaiset sanoivat olleensa erittäin yllättyneitä tuomion ankaruudesta. Li pidätettiin ensi kerran toukokuussa 1990 hänen osallisuudestaan vuoden 1989 demokratiamielenosoituksiin. Li vapautettiin puoli vuotta myöhemmin, mutta erotettiin Pekingin yliopistosta, missä hän oli jatko-opiskelijana.

Li pidätettiin uudelleen toukokuussa 1995. Hän oli tuolloin allekirjoittanut demokratiaa vaativan julistuksen kymmenien muiden maanmiestensä kanssa.

Kiinassa tuomittiin vuoden 1996 aikana toistakymmentä huomattavaa toisinajattelijaa vankeusrangaistuksiin tai työleirille. Pisimmän vankeusrangaistuksen on saanut entinen opiskelijajohtaja Wang Dan, joka tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.