Mainos

Toisen erottaminen kirkosta on vakava rikos

Eroakirkosta.fi -nettipalvelun kautta yritetään silloin tällöin erottaa ihmisiä näiden tietämättään, sanoo palvelua ylläpitävän Vakaumusten tasa-arvo VATA ry:n puheenjohtaja Petri Karisma. Usein yritys kuitenkin kaatuu siihen, ettei pilailijalla ole tiedossa toisen ihmisen sosiaaliturvatunnusta.

Tällaisen pilailun kohteeksi joutui esimerkiksi Porvoon ruotsinkielisen hiippakunnan piispa Björn Vikström.Vikström kertoo Hufvudstadstbladetissa, että henkilö oli osannut täyttää piispan nimen, seurakunnan ja sähköpostiosoitteen oikein. Eroilmoitus epäonnistui, koska pilailija laittoi eroilmoitukseen väärän henkilöturvatunnuksen. Piispa sai selville yrityksen, koska hän sai sähköpostia eroakirkosta.fi -sivustolta.

- Tällaisia yrityksiä sattuu vuodessa joitakin kymmeniä. Yrityksestä jää kuitenkin aina kiinni, Karisma toteaa.

Jos sen sijaan pilailijalla on hallussaan toisen ihmisen henkilöturvatunnus, voi hän käytännössä onnistua erottamaan henkilön. Tässä vaiheessa kyse on rekisterimerkintärikoksesta.

- Se on erittäin vakava rikos, josta voi saada maksimissaan kolmen vuoden vankeustuomion, painottaa Karisma.

Karisman mukaan rekisterimerkintärikoksia on tehty palvelun kautta vain muutama vuodessa. Hän kehottaa tekemään rikosilmoituksen jos joutuu tällaisen pilailun kohteeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.