Mainos

Toinenkin Soneran johtaja myi osakkeitaan

Potkut saanut Pekka Vennamo ei ole ainoa osakkeitaan myynyt Soneran huippujohtaja. Yhtiön sisäisessä selvityksessä paljastui, että Soneran johtoon kuuluva Mikael Laine myi marras-joulukuun vaihteessa 8000 osaketta.

Laine kuului niiden 13:n Soneran johtajan joukkoon, joilla oli mahdollisuus merkitä haluamansa määrä yhtiön osakkeita ylimerkityssä annissa. Tosin Laine ei kuulu lakisääteiseen sisäpiiriin, kerrotaan Soneran tiedotteessa. Sonera katsoo työnantajana, että Laine toimi osakkeita myydessään varomattomasti. Tosin tiedotteen mukaan yhtiön johtajia ei riittävästi informoitu johdon sitouttamiseen liittyvistä menettelytavoista.

Mikael Laine merkitsi annissa 13 131 osaketta runsaalla 590 000 markalla. Hän myi 8000 osaketta ajankohtana, jolloin Soneran osakekurssi liikkui 67,50-75 markan välillä. Tänään iltapäivällä kurssi oli huomattavasti korkeammalla: 17 euron eli 101 markan tuntumassa. Laine toteutti kaupat pörssin kautta, josta muutokset päivittyivät asianmukaisesti Arvopaperikeskuksen tiedostoihin.

Muut Soneran huippujohtajat eivät ole osakeomistuksistaan luopuneet. Suurin potti eli 36 851 osaketta on talousjohtaja Erkki Tuomisella. Vennamon seuraajalla pääjohtaja Aulis Salinilla on osakkeita 21 148. Muista johtajista Aulis Eloholman potti nousee 22 651 osakkeeseen ja Kaj-Erik Relanderin 21 851 osakkeeseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.