Mainos

Toinenkin RAF-terroristi hakee ehdonalaiseen Saksassa

Neljä saksalaisen terrorijärjestön RAF:n jäsentä kärsii tällä hetkellä vankilatuomioita 1970- ja 1980-luvulla tehdyistä murhista ja pommi-iskuista.

Toinenkin pahamaineisen RAF-terroristijärjestön jäsen saattaa päästä vapaaksi Saksassa vielä tämän vuoden aikana, kertoivat syyttäjäviranomaiset tänään.

Sanomalehti Frankfurter Allgemeinen mukaan tuomioistuin on jo alkanut käsitellä 52-vuotiaan Eva Sybille Haulen tapausta. Hänen vähimmäisaikansa vankeudessa päättyy elokuun alussa, jolloin hänet voidaan päästää ehdonalaiseen vankeuteen.

Haule vangittiin elokuussa 1986 ja hän sai tuomion kolmesta murhasta ja 23 murhayrityksestä. Hänen katsottiin muun muassa avustaneen Naton ylläpitämään kouluun tehdyssä pommi-iskussa vuonna 1984.

Vasemmistolaisen RAF:n eli Punaisen armeijakunnan jäsenten vapautukset ovat kuohuttaneet Saksaa. Viime maanantaina stuttgartilainen tuomioistuin päätti päästää 57-vuotiaan Brigitte Mohnhauptin ehdonalaiseen maaliskuun alusta lukien. Hän kärsi viittä elinkautista vankeusrangaistusta.

RAF syyllistyi 1970- ja 1980-luvuilla Länsi-Saksassa lukuisiin murhiin ja pommi-iskuihin. Jos Haule vapautetaan, jää telkien taakse enää kaksi järjestön jäsentä. Heistäkin toinen, järjestön johtajiin kuulunut Christian Klar, on pyytänyt armahdusta.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.