Mainos

Toinen varastetuista arvonostureista löytyi Latviasta

Helsingissä maaliskuussa varastetuista arvonostureista toinen on löytynyt Latviasta. Lisäksi toinen varkaudesta epäillyistä on tunnistettu ja hänet on etsintäkuulutettu.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Pasasen mukaan Latvian poliisi löysi nosturiautoista suuremman 12. huhtikuuta varastosta Riian läheltä.

Nosturi tuotiin Suomeen eilen, ja se on palautettu omistajalleen Sjöman Oy:lle. Pasanen kertoo nosturin olevan ainakin päällisin puolin kunnossa. Laitetta ei ilmeisesti ollut käytetty Latviassa vaan se oli kätketty varastorakennukseen.

Poliisi epäilee nosturivarakaudesta kahta miestä. Toinen epäillyistä on tunnistettu ja hänet on etsintäkuulutettu. Mies on kotoisin Baltiasta, mutta tarkempia tietoja Pasanen ei halua kertoa.

Poliisi julkisti kuvia epäillyistä huhtikuun alussa.

Pasasen mukaan poliisi ei ole Suomessa eikä muuallakaan ottanut ketään kiinni varkauteen liittyen. Hänellä ei ole tietoa, miten Latvian poliisi pääsi kadonneen nosturin jäljille.

Molemmat nosturiautot on etsintäkuulutettu, ja Latvian poliisi otti Suomeen yhteyttä löydettyään toisen niistä.

Muhkea vihjepalkkio yhä voimassa

Molemmista nostureista on luvattu muhkea 20 000 euron vihjepalkkio. Poliisi ei paljasta, onko löytyneestä nosturista maksettu palkkio ja kuka sen maksaa.

- Sopimus on voimassa. Vihjeestä, jonka perusteella kone löytyy ja saadaan palautettua, maksetaan palkkio, Pasanen toteaa.

Kaksi Sjöman Oy:n punakeltaiseksi maalattua nosturia varastettiin 13. maaliskuuta Helsingissä. Nosturit kuljetettiin lautalla Viroon samana päivänä. Laitteet ovat satojentuhansien eurojen arvoisia.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena.

Lue myös:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.