Toinen täysosuma toi lottovoittajalle 3 miljoonaa

Helsinkiläismiehellä on ollut poikkeuksellisen paljon onnea lotossa. Mies nappasi viime kuun puolivälissä Lotosta komeat kolme miljoonaa euroa. Lottovoitto ei kuitenkaan ollut miehen ensimmäinen, sillä viime vuonna ahkera vakioveikkaaja sai Vakiosta 13 oikein -tuloksen.

- Olen innokas urheilumies, joten Vakioveikkauksen täysosumaa jahtasin pitkään ja hartaasti. Helpolla kierroksella oli paljon täysosumia, joten voitto-osuudekseni tuli 5 000 euroa, hän muistelee.

Vuotta myöhemmin pitkä yrittäminen palkittiin ruhtinaallisesti Lotossa, josta vuodesta 1973 lähtien lotonnut voittaja saalisti tasan kolme miljoonaa euroa.

Pokerinaama piti voiton hetkellä

Lottovoittaja seurasi lauantai-illan lottoarvontaa suorana tuttavaperheensä luona. Jännitys tiivistyi, kun lottokone pudotteli tutun tuntuisia numeroita.

- Minulla on Lotossa vakionumerot, joten aavistelin, että nyt tuli ainakin 5 oikein. Kysyin muina miehinä arvonnan jälkeen, voinko käydä isännän tietokoneella nopeasti netissä. Livahdin koneelle ja kirjauduin Veikkauksen nettipalveluun. Nettiyhteys oli hieman hidas, mutta heti kun pelitili aukesi, huomasin että se on seitsemän oikein, voittaja kertoo.

Lottovoittajan pokka piti kyläilypaikassa, eikä hän kertonut asiasta edes vaimolleen, ennen kuin he palasivat kotiin sunnuntai-iltana. Perheen lapsille voitosta ei ole vielä kerrottu ollenkaan.

- Mieheni pysyi kyllä hämmästyttävän tyynenä. Muistan nähneeni lauantai-iltana kyläilypaikkamme pihalta tähdenlennon suunnilleen lottoarvonnan aikana. Ehkä se oli enne, voittajan vaimo miettii.

Työttömyys ei enää pelota

Kolmen miljoonan euron jättipotti osui oivaan saumaan, sillä voittaja on juuri jäämässä työttömäksi pitkän työuran jälkeen.

- Onhan tämä todellinen paukku työttömyysuhan alla. Voitto on vienyt kirjaimellisesti jalat alta – ruoka ja uni eivät ole maistuneet. Tekisi mieli aloittaa ”lottovoittajan päiväkirjan” pitäminen, jotta saisin kaikki ajatukseni talteen, mies sanoo.

Tuoreeltaan hän ei vielä osaa kertoa, mihin rahoja sijoitetaan. Kynttilää pidetään suomalaiskansalliseen tyyliin visusti vakan alla: rahoilla ei leveillä eikä tutuille tuuletella.

- Ulkoisesti elämämme pysyy samanlaisena. Katsoimme kyllä asuntoilmoituksia, mutta miksipä sitä hyvää vaihtamaan ja sama pätee myös uskolliseen autooni. Vaimo on suunnitellut tälle syksylle kaukomatkaa, joten budjetti siihen on nyt enemmän kuin kunnossa, voittaja kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat