Toinen pilotti nukkui – toinen lukitsi itsensä ulos ohjaamosta

Hollantilainen lentoyhtiö Transavia on kertonut käynnistäneensä tutkinnan tapauksesta, jossa koneen ohjaamo oli hetken ajan miehittämättömänä. Asiasta uutisoi CNN.

Boeing 737 -koneen piloteista toinen oli lähtenyt käymään vessassa, eikä päässyt takaisin ohjaamoon oven mentyä lukkoon. Piloteista toinen oli puolestaan nukahtanut ohjaamoon.

Tapaus sattui syyskuussa Kreikasta Hollantiin matkalla olleessa koneessa. Kone laskeutui kuitenkin turvallisesti Amsterdamiin aikataulun mukaisesti.

Keskiviikkona julkaistun hollantilaisen turvallisuusviranomaisen raportin mukaan koneen pilotti oli poistunut vessaan, kun matkaa oli tehty noin 2,5 tuntia.

Palatessaan vessatauolta koneen pilotti oli pyytänyt ohjaamossa ollutta perämiestä avaamaan oven. Pilotti ei saanut vastausta ohjaamosta.

Lopulta pilotti tiedotti asiasta henkilökunnalle. Hän sai myöhemmin oven auki omin avuin ja löysi toisen pilotin nukkumasta.

– Tapaus on vakava, turvallisuusviranomaisia edustava Wim van der Weegen toteaa.

– Ja tällä tarkoitan sitä, että lento oli todellakin vaarassa.

Hollannin turvallisuusvirasto päättää, avaako se tapauksesta oman tutkinnan, sen jälkeen kun lentoyhtiö on saanut selvityksensä tehtyä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat