Mainos

Toinen panttivanki yhä elossa Afganistanissa

Talebanit väittivät aamupäivällä tappaneensa kaksi saksalaista panttivankia Afganistanissa. Taleban on nyt puolestaan uhannut tappaa eilen vangitsemansa 23 eteläkorealaista siviiliä huomenna, mikäli heidän vaatimuksiinsa ei suostuta.

Afganistanin ulkoministeriön mukaan toinen Talebanin sieppaamista saksalaismiehistä on yhä elossa. Toinen mies on ulkoministeriön mukaan kuollut sydänkohtaukseen.

Myös saksalaiskanava ARD kertoo toisen vangin olevan vielä hengissä, ja että neuvotteluja hänen vapauttamisekseen jatketaan.

Talebanit sieppasivat saksalaiset YK-työntekijät tällä viikolla. Liike vaati muun muassa, että Saksa vetää joukkonsa pois Afganistanista ja että liikkeen vangitut jäsenet vapautetaan.

Ryhmä uhkasi aamulla tappaa molemmat saksalaiset, mikäli Saksa ja Afganistan eivät aloita sen kanssa neuvotteluja puoli kymmeneen mennessä Suomen aikaa.

Kun määräaika umpeutui, ryhmä ilmoitti ampuneensa yhden saksalaisen ja antoi Saksalle tunnin lisäaikaa aloittaa neuvottelut säästääkseen toisen panttivangin hengen. Tuntia myöhemmin ryhmän tiedottaja soitti uutistoimistoille ja sanoi, että toinenkin siepattu oli ammuttu.

Talebanit eivät ole tarjonneet todisteita väitteittensä tueksi.

Saksalla on noin 3 000 sotilasta Afganistanissa osana Naton johtamia kansainvälisiä Isaf-joukkoja.

Etelä-Korea ei vetäydy Afganistanista etuajassa

Etelä-Korea ei aio vetäytyä Afganistanista ennen vuoden loppua, vaikka ääri-islamilainen Taleban-liike sieppasi eilen 23 eteläkorealaista siviiliä. Taleban on uhannut tappaa siviilit, jos Etelä-Korea ei vetäydy maasta.

Etelä-Korean ulkoministeri Song Min-Soon vakuuttaa, että 200 eteläkorealaista rauhanturvaajaa hoitaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tehtävän loppuun sodan runtelemassa maassa.

- Meillä on enää muutama kuukausi jäljellä, ennen kuin tehtävä on suoritettu ja joukot poistuvat. Kahdensadan sotilaan evakuoiminen vaatisi tarkan toimintasuunnitelman, sellaista ei voisi edes toteuttaa yhdessä yössä, Min-Soon perusteli joukkojen pysymistä maassa vuoden loppuun.

Ulkomaalaisten sieppaukset ovat osa Talebanin pyrkimystä horjuttaa Afganistanin hallitusta.

Taleban on uhannut tappaa korealaiset panttivangit huomenna mikäli heidän ehtoihinsa ei suostuta. Taleban haluaa että Korea vetäytyy ja Afganistan vapauttaa liikkeen vangitut jäsenet.

Määräajaksi on asetettu klo 17.30 Suomen aikaa huomenna

(MTV3-Reuters-STT-DPA-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja