Mainos

Toinen kylmä viikko edessä, Lapissa lähipäivinä jopa lähes -40 astetta

Viikonlopun sää on kylmää ja laajalti aurinkoista. Länsi-Lapissa voidaan hätyytellä talven tähän asti kylmimpiä lukemia. Ennusteen mukaan sää jatkuu kylmänä myös ensi viikon ajan.

Korkeapaine pysyttelee sinnikkäästi Suomen yllä viikonloppuna. Vähitellen sen keskus siirtyy kuitenkin kohti itää Venäjälle, mutta Suomi kuuluu ensi viikollakin korkeapaineen alueeseen.

– Tämä tarkoittaa, että sää jatkuu meillä ensi viikolla hyvin kylmänä. Ainoastaan Lapissa pakkaslukemat voivat hieman lauhtua ja kylmin ilma virtaa maan itäosaan. Maan etelä- ja keskiosassa pakkanen voi hieman kiristyä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sää on enimmäkseen poutaista ja melko aurinkoista, heikkoja pakkaslumisateita tulee edelleen paikoin. Merellä syntyy lumikuuroja, jotka voivat ajautua rannikoille, nyt viikonloppuna erityisesti etelärannikolle. Lapissa on viikonloppuna hyvin kylmää.

– Länsi-Lapissa pakkanen voi kiristyä selkeässä säässä jopa lähes 40 asteeseen. Kylmintä lienee sunnuntain vastaisena yönä. Pilvisyyttä on kuitenkin vaikea ennustaa ja pilvisellä säällä lämpötilat voivat olla jopa 20 astetta lauhempia, sanoo Aleksi Jokela.

Talven tähän asti kylmin lukema on mitattu 9. joulukuuta Sodankylässä, -39,7 astetta.

Ensi viikolla lämpötilat pysyvät laajalti -10…-30 asteessa. Maan etelä- ja keskiosassakin lukemat voivat olla öisin -20…-25 asteessa.

Ensi viikon loppupuolella lumisateiden mahdollisuus kasvaa maan etelä- ja keskiosassa.

Ajokeli on laajalti normaalin talvinen, paikoin liukas. Ajokeliä huonontavat rannikoiden lumikuurot.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.