Mainos

Toinen kierros hyrähti käyntiin

Presidentinvaalien finalistit kokoomuksen Sauli Niinistö ja vihreiden Pekka Haavisto aloittelivat jo maanantaina toisen kierroksen kampanjointiaan.

Niinistö näyttäytyi toimittajille Helsingin Kauppatorilla ja Haavisto piti tiedotustilaisuuden. Haavisto oli saanut jo lahjoituksina toisen kierroksen kampanjointiin 100 000 euroa. Haavisto uskoi saavansa tukea monista puolueista. Tuestaan hänelle ovat ilmoittaneet jo muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari.

– Aiomme taistella tämän kisan voitosta, Haavisto vakuutti.

Niinistö sanoi löytävänsä suurimmat erot hänen ja kilpailijansa Pekka Haaviston väliltä elämänkokemuksesta.

– Minulla on muusta elämänpiiristä kuin politiikasta ehkä vähän enemmän kokemusta, ja toivon että myös syvää tuntemusta, Niinistö totesi. Sen tarkemmin Niinistö ei suostunut kommentoimaan kilpailijaansa.

Kokoomus aikoo kerätä Sauli Niinistön presidenttikampanjaan vielä noin 200 000 euroa. Puoluesihteeri Taru Tujunen uskoo, että rahat saadaan kokoon lahjoituksilla, joilla tähänastinenkin kampanjointi on pääosin rahoitettu.

Taloushuolia helpottaa se, että rahaa on kertynyt enemmän, kuin ensimmäisellä kierroksella ehdittiin kuluttamaan. Sille rahalle on nyt käyttöä.

– Olemme eläneet tiukasti suu säkkiä myöten. Kirstun pohjalla on jotain, mitä nyt sitten on tarkoitus käyttää.

Niinistön kampanjabudjetiksi ilmoitettiin ennen vaalin ensi kierrosta noin miljoona euroa. Summa oli nelinkertainen verrattuna vihreiden Haaviston vaalibudjettiin.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 23.1.2012)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.