Mainos

Toinen kapinavankila antautui Turkissa

Canakkalen vankilan antautumisesta huolimatta vastarinta jatkui kuitenkin yhä Umraniyen vankilassa Istanbulissa. Uutistoimisto Anatolian mukaan turvallisuusjoukot tunkeutuivat Canakkalen vankilaan ja ryhtyivät tutkimaan vankien tiloja. Sotilaat turvautuivat maansiirtokoneisiin murtaakseen aukkoja vankilamuureihin Istanbulissa ja Canakkalessa.

Vankien vastarinta jatkuu kolmatta päivää Umraniyen vankilassa Istanbulissa. Maan parlamentti hyväksyi puolestaan kiistellyn lain armahduksesta, joka lähes puolittaa Turkin vankiloissa olevien vankien määrän. Sekä istanbulilaisen Umraniyen vankilan että Canakkalen vankilan asukkailla oli tuliaseita ja itse kyhättyjä liekinheittimiä.

Uutistoimisto Anatolian mukaan Umraniyen vankilasta kuului laukaustenvaihtoa koko torstain vastaisen yön. Yksityisen tv-aseman mukaan turvallisuusjoukot heittivät vankiloihin kyynelkaasua pakottaakseen vangit luopumaan vastarinnasta. Ainakin 20 ihmistä - 18 vankia ja 2 turvallisuusjoukkojen jäsentä - on saanut surmansa sen jälkeen kun joukot aloittivat rynnäköt vankiloihin. Hyökkäysten tarkoituksena oli lopettaa vankien kaksi kuukautta jatkuneet syömälakot.

Syömälakoilla vangit ovat vastustaneet uudistusta siirtää vangit suurista yhteissaleista pienempiin selleihin. Turkin parlamentti hyväksyi torstaina lain armahduksesta, joka likipitäen puolittaisi vankiloiden asukkaiden määrän nykyisestä 72 000:sta. Presidentti Ahmet Necdet Sezer torjui lain kertaalleen eikä hän voi enää estää sen voimaantuloa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.