Mainos

Toimitusvaikeudet rassaavat Applen tulosta

Tietokonevalmistaja Apple Computer ilmoittaa Kaliforniassa, että yhtiö odottaa tilivuotensa viimeisen neljänneksen nettotuloksen jäävän 75-85 miljoonaan dollariin eli selvästi aiempaa pienemmäksi. Yhtiön mukaan syynä ovat toimitusvaikeudet, sillä Apple ei ole saanut riittävästi supernopeita G4 mikroprosessoreja Power Mac G4 -koneisiinsa. Mikroprosessoreja Applelle toimittaa Motorola.

Toimitusvaikeuksien seurauksena uusien laitteiden toimitukset viivästyvät, mikä heikentää yhtiön liikevaihtoa ja tulosta. Apple on saanut yli 150 000 Power Mac G4-koneen tilausta sen jälkeen, kun yhtiö esitteli uuden mallin kolme viikkoa sitten. Yhtiö ei kuitenkaan pysty toimittamaan niitä asiakkaille tämän vuosineljänneksen aikana. Applen va. toimitusjohtaja Steve Jobs pahoittelee tilannetta, joka hänen mukaansa on väliaikainen.

Tilivuoden kolmannella neljänneksellä huhti-kesäkuussa Apple löi analyytikkojen ennusteet raportoimalla 114 miljoonan dollarin nettotuloksesta. Apple esitteli elokuussa kovan kohun saattelemana uuden huippunopean tietokoneen, joka suoriutuu sekunnissa yli miljardista toiminnosta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.