Mainos

Toimittajille syytteitä työttömien valmennuskurssijutuista

Tuusulan käräjäoikeus alkaa maanantaina puida lehtijutuista ja televisio-ohjelmasta poikineita syytteitä törkeistä kunnianloukkauksista. Vastaajat ovat kiistäneet heitä vastaan esitetyt syytteet.

Yleisradion toimittajaa syytetään kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta. Juttu liittyy vuonna 2004 TV1-kanavalla lähetettyyn MOT-ohjelmaan, jossa käsiteltiin työttömille tarkoitettuja valmennuskursseja.

Syyttäjän mielestä toimittaja esitti ohjelmassa valheellisia tietoja ja vihjauksia kahdesta kursseja järjestäneestä miehestä. Haastehakemuksen mukaan ohjelmassa muun muassa väitettiin vastoin totuutta, että kaksikko olisi laskuttanut Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskusta työstä, jota he eivät olleet tehneet.

Keski-Uusimaa-lehden toimittajaa syytetään samansisältöisistä perättömistä väitteistä kymmenessä lehtijutussa, jossa niin ikään käsiteltiin kaksikon järjestämiä kursseja. Tätäkin toimittajaa syytetään kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta. Jutut julkaistiin Keski-Uusimaassa vuosina 2004-2006.

Syytteet on nostanut apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Hänen mielestään kumpikaan toimittajista ei varmistanut kunnolla väitteidensä todenperäisyyttä.

Kalske on nostanut syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta myös kolmatta miestä vastaan. Haastehakemuksen mukaan hän levitti sähköpostilla toisesta kurssin järjestäjästä loukkaavia ja valheellisia vihjauksia. Syyttäjän mukaan viesteillä oli yhdestä kymmeneen vastaanottajaa.

Jutun pääkäsittely alkaa Tuusulan käräjäoikeudessa Järvenpäässä ensi maanantaina. Oikeus on varannut käsittelypäiviä perjantaihin asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.