Mainos

Toimittajan sieppauksesta epäilty kiinni

Pakistanin poliisi on pidättänyt miehen, jota epäillään amerikkalaistoimittajan sieppauksesta. Toimittajasta ei ole kuitenkaan saatu havaintoja.

Pakistanin poliisi ilmoittaa pidättäneensä miehen, jota epäillään amerikkalaistoimittajan sieppauksesta.

Pidätettyä, Britanniassa syntynyttä sheikki Omaria, epäillään sieppauksen päätekijäksi.

Punjabin poliisilaitoksen edustajan mukaan Wall Street Journal -lehden toimittajasta Daniel Pearlista ei kuitenkaan ole saatu havaintoja. Hänet siepattiin 23. tammikuuta Karachin lähellä Pakistanissa. Pearl oli tutkimassa niin kutsutun kenkäpommimiehen Richard Reidin mahdollisia yhteyksiä al-Qaida-järjestöön.

Läpimurto tutkimuksissa

Pidätys merkitsee läpimurtoa yli kolme viikkoa kestäneissä tutkimuksissa. Viranomaiset uskovat saavansa nyt selville, onko Pearl vielä elossa, vai ovatko sieppaajat toteuttaneet uhkauksensa tappaa hänet.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tutkimukset ovat paljastaneet, että nimenomaan sheikki Omar oli lähettänyt tiedotusvälineille sähköpostilla valokuvia Pearlista ase ohimolla. Sähköpostiviesteissä uhattiin lisäksi tappaa toimittaja helmikuun 1. päivänä, mikäli Yhdysvallat ei vapauta erästä Taleban-järjestön edustajaa ja pakistanilaississejä, joita pidetään vankeina Kuubassa Guantanamon tukikohdassa. Yhdysvallat ei ole suostunut vaatimukseen.

Sheikki Omarin uskotaan myös kuuluvan islamilaiseen Jaish-e-Mohammad-järjestöön, joka on Yhdysvalloissa listattu terroristijärjestöksi

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.