Mainos

Toimittajan kommentti: Se Sipilän ja Soinin ero

Mikään ei ole niin vanhaa kuin eiliset uutiset.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kävi eilen Politiikan toimittajat -yhdistyksen lounasvieraana. Oli vaikeuksia löytää uutinen siitä rupeamasta.

Ei maistu uutiselta, kun Sipilä tokaisi, ettei hän lue itsestään kertovia uutisia. Insinöörimieheltä se varmaan onnistuu erottaa jutusta faktat ja luonnehdinnat.

Kysyttiin sitäkin, että oletko liian rehellinen politiikkaan? Mistähän tämäkin trendikysymys kumpuaa?

– Tätä multa on kysytty ja on kysytty myöskin, onko tyyli väärä, mutta kyllä ne samat toimittajat kuulemma ovat nyt todenneet, että se saattaa sittenkin sopia tähän aikaan tämä tyyli. Kyllä minusta nyt pitäis puhua asioista ja tämmöinen poliittinen viestin sumuttaminen niin ei se minusta sovi tämän ajan henkeen.

Eli luettu on hyvinkin tarkkaan. Kuulemma.

Rehellinen vaikutelma taitaa syntyä siitä, ettei insinöörimies halua uhota, eikä puhua löysiä lauseita, vaan asiaa.

Sipilä oli varmaan hiekkalaatikkoiässä se, joka ei paljon leiponut hiekkakakkuja, vaan tutki mieluummin, miten leikkiauton kippilava toimii.

Oppositiojohtajana rehellisyys näkyy siinä, että mies ei halua kaataa istuvaa hallitusta, vaikka eduskuntaryhmä tehtaileekin välikysymyksiä tukussa.

Se toinen oppositiojohtaja ihmetteli oikoseltaan lausuntoa – tottakai opposition tehtävä on kaataa hallitus! Timo Soinihan on aina valmis kaatoon – siinä menisi hallitus ja euro ja miksei myös koko EU.

Mutta kuka korjaisi sotkun, ei Soini ainakaan. Populisteille ei vastuunkanto maistu.

Olen satavarma, että Soini lähtee eurovaaleihin 2014 ja nousee kuin hujaus Euroskeptisten puolueryhmän johtohahmoksi. Se on Soinin unelma.

Eduskunnan kuppilassa Sipilän rehellisyyspuuska jakoi keskustalaisia. Eihän sitä saa ulos sanoa, ettei oppositio halua hallitusta kaataa – "varsinkin näin huonoa hallitusta". Toinen puoli ujosteli: välikysymyksellä nostetaan esille vain hallituksen sössimiä asioita, esimerkin vuoksi.

Realismiahan se on, etteivät hallitukset välikysymykseen kaadu.

Sipilä se aikoo panna umpivelkaisen puolueenkin kuntoon.

Kova urakka sanoi akka kun kissalla pöytää pyyhki.

Kepulla on vajaa miljoona pankkivelkaa. Tämän vuoden tase jää 100 000 eurolla plussan puolelle, vaikka on ollut vaalit ja muuta pientä.

– Tarkoitus on päästä veloista eroon Turun puoluekokoukseen mennessä, lupaa puheenjohtaja.

– Tavoitteena on, että Timo Haapala Maikkarista ei enää pääse sanomaan, että umpivelkainen kepu.

Utopiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.