Toimittaja tuomittiin kuolemaan jumalanpilkasta Afganistanissa

Maan tiedotusministeriön mukaan se ei voi puuttua tapaukseen, koska kyseessä ei ole journalismiin liittyvä rikos.

Nuori toimittaja on tuomittu kuolemaan Afganistanissa syytettynä jumalanpilkasta. Maan tiedotusministeriön mukaan on kuitenkin mahdollista, että tuomio vielä muuttuu.

Pohjois-Afganistanissa sijaitsevan Balkhin maakunnan oikeus tuomitsi Perwiz Kambakhshin, 23, kuolemaan. Oikeuden mukaan Kambakhsh oli levittänyt internetistä lataamiaan artikkeleita, joissa kyseenalaistettiin Koraania. Islamilaisen lain mukaan tämä on rikos.

Kambakhsh pidätettiin kolme kuukautta sitten. Hän työskenteli piskuisessa Jahan-e-Naw (Uusi Maailma) -lehdessä Mazar-i-Sharifissa. Hän myös opiskeli Balkhin yliopistossa journalismia.

Afganistanin tiedotusministeriön mukaan on mahdollista, että asia otetaan uudelleen käsittelyyn. Ministeriö kuitenkin painotti, ettei se voi puuttua tapaukseen, koska kyseessä ei suoranaisesti ole journalismiin liittyvä rikos.

Kansainväliset toimittajajärjestöt ovat vedonneet Afganistanin viranomaisiin Kambakhshin armahtamiseksi. Myös presidentti Hamid Karzaita on pyydetty puuttumaan asiaan.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat