Mainos

Toimittaja paikan päällä: Bangkokin tilanne kiristyy

Poikkeustilan julistaminen on ajanut tilanteen Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa yhä kireämmäksi. Armeijan yksiköitä virtaa paikalla ja sotilailla on nyt oikeus puuttua tilanteeseen voimakeinoin, mitä tähän saakka on pyritty välttämään.

Uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset ovat sulkeneet tänään mieltä osoittavien punapaitojen TV-kanavan, koska sen katsotaan lietsovan levottomuuksia. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan punapaitojen hallussa olevat radioasemat kuitenkin toimivat vielä. Pääministeri Abhisit Vejjajivan on peruuttanut levottomuuksien vuoksi matkansa Kaakkois-Aasian maiden kokoukseen.

Keskeinen kysymys kuuluu nyt kenen käskyjä armeija tottelee?

15 kuukautta vallassa ollut pääministeri Abhisit Vejjajivan tunnetaan rauhallisena ja harkitsevana miehenä, joka ei halua tahria käsiään verenvuodatuksella. Mutta eilinen poikkeustilan julistaminen on ajamassa hänet selkä seinää vasten ja tilanne saattaa luisua käsistä dominoefektin tavoin.

Pääministeri Abhisit on luvannut monia perustavaa laatua olevia uudistuksia, mutta kansa ei tunnut luottavan häneen, siitä huolimatta, että hänen taustansa on harvinaisen puhdas.

Katso Petri Sarasteen raportti Bangkokista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.